Бургас – Ивайловград – Вила Армира – Мезек – Бургас

Цена: 135 лв.

Дати

27.07 - 28.07.2024

Времетраене

2 дни

Нощувки

1 нощувка

Транспорт

Автобус

Повече информация

БУРГАС – ИВАЙЛОВГРАД – ВИЛА АРМИРА – МЕЗЕК – БУРГАС

2 ДНИ – 1 НОЩУВКА СЪС ЗАКУСКА.

Дати: 27.07 – 28.07.2024

1 ДЕН- ОТПЪТУВАНЕ ОТ БУРГАС – 07ч. В посока Ивайловград. Посещение на Вила „Армира” – изключителен архитектурен паметник от преди 2000 години. Това е най-пищно украсения вилен комлекс (дворец) от римската епоха, разкрит в българските земи, собственост на богата тракийска аристократична фамилия от І век сл. Хр. Останките на вилата се разпростират на близо 1000 кв.м. площ. Вилата била богато украсена с резбовани каменни облицовки и статуи на римските богове. Особено добре съхранени са разкошните подови мозайки със сцени, изработени в римската художествена традиция. Върху една от мозайките е представен собственикът на вилата и двете му деца, други изобразяват старогръцки митове.

Отпътуване за гр. Ивайловград, намиращ се в полите на Родопите,. Свободно време в центъра на града, където могат да се видят църквата „Преображение Господне“ и историческия и етнографски музей. По възможност се посещава местна таханджийница, от където може да се закупи прясно изпечен тахан. Настаняване в хотел. Възможност за вечеря в ресторанта на хотела –свободна консумация. Нощувка.

2 ДЕН- Закуска. Отпътуване и по пътя минаване през язовирната стена построена по долното течение на река Арда преди реката да напусне територията на България и да продължи в Република Гърция. Там е изграден и третият и последен ВЕЦ от водноелектрическата каскада „Арда“, а Язовир „Ивайловград“ е най-дългият в България.  Пристигане в с. Мезек и посещение на средновековната Византийската крепост „Неузетикон” от края на ХІ в., която се издига на възвишението Калето над селото. Мезешката крепост е едно от най-добре запазените укрепления в Родопите и в цяла България. Крепостта е имала функции на гранична стражева крепост. Охранявала е територии между реките Марица и Ард. От там се открива и внушителна гледка на Тракийска куполна мавзолейна гробница в могилата Малтепе от средата на IV век пр. Хр.. До входа и се стига по коридор, в който е изложена постоянна холографска експозиция, пресъздаваща намерените в гробницата находки чрез огледално-рефлексни холограми. По възможност се посещава Винарната в с. Мезек с дегустация на местни сортове вина. Следобед отпътуване за Бургас .

Цената включва: – 105 лв.

  • Транспорт с лицензиран автобус 3*/4*;
  • 1 нощувка със закуска в хотел 2/3* в Ивайловград;
  • Екскурзоводско обслужване по маршрута;
  • Застраховка с покритие -2000 лв.на лица до 64.99 г.-лица над 65 г. доплащане-3 лв.

Цената не включва:

  • Входни такси за посещаваните обекти
  • Разходи от личен характер

Застраховка на лица над-70 г.

Входни такси: Комбиниран билет за ; за Вила Армира – 5 лв. / ученици и пенс. 3 лева; Комбиниран билет за Крепост „Неузетикон” и Тракийска куполна гробница – 6 лв./ ученици и пенс. – 3 лв.

! Минимален брой за осъществяване на пътуването – 40 пълноплащащи туристи;

Свържете се с нас!

Ако имате въпроси или търсите предложения за екскурзия или почивка, не се притеснявайте да се свържете с нас! По телефон или чрез имейл – изборът е Ваш. А отговорността да Ви предложим идеалната почивка е наша!

Банкова сметка

УниКредит Булбанк
IBAN: BG56UNCR70001523442844
BIC: UNCRBGSF
ЛИОНС ТРАВЕЛ ЕООД

За превод от чужбина:
UniCredit Bulbank
IBAN: BG56UNCR70001523442844
BIC: UNCRBGSF
LIONS TRAVEL EOOD

Адрес

Бургас, ПК 8011
ж.к. Меден Рудник, срещу бл. 24

Телефон

+359 895 540 264
+359 887 498 597