Екскурзия до Черепишки манастир, Враца, Клисурски манастир и „Леденика“

Цена: 125 лв.

Дати

15-16.08.2020г.

Времетраене

2 дни

Нощувки

1 нощувка

Транспорт

Автобус

Повече информация

ЧЕРЕПИШКИ МАНАСТИР – ВРАЦА – КЛИСУРСКИ МАНАСТИР – 3D ЛАЗЕРНО ШОУ В ПЕЩЕРА ЛЕДЕНИКА

Дата: 15-16.08.2020г.
Цена: 125 лева.

1 ден – Отпътуване 05:00ч от Бургас (спирката на Булаир, срещу Химическото чистене).Регламентирани почивки по време на пътуването.

Отпътуване за Черепишкият манастир “Успение Богородично” е разположен в Искърското дефиле в северните склонове на на Стара планина на брега на река Искър. През 1889 и 1907г. Черепишкият манастир е посетен и от Иван Вазов и край него се развиват събитията от известния му разказ “Една българка”.
.Отпътуване за Враца. Настаняване в хотел. Свободно време. .Нощувка.

2 ден – Закуска.Отпътуване за Клисурски манастир “Св. Св. Кирил и Методий”.  Той е четвъртия по големина манастир в България и е действащ девически манастир, основан през 1240 г., Посещение на манастира. Свободно време.
Отпътуване за пещерата Леденика и „Езерото на желанията“ Посещение на 3 D лазерно шоу “ Звук и светлина“. Във вътрешността на цялата пещера се представя аудио и светлинна хореография. Светлинният спектакъл, съчетан със специално подбрана музика, е акцентиран в отделните зали. За всяка от съществуващите галерии той е различен.Графичното шоу” е модерна технология, която реализира графична анимация 2 и 3D, персонализирана и синхронизирана с музика, говор и аудио ефекти. Тази система позволява едно силно емоционално въздействие.
Разглеждане на пещерата с водач – екскурзовод. Отпътуване за Бургас.

За Леденика
Пещера Леденика е една от най-посещаваните пещери в България. Отворена е за посещение през цялата година. Намира се на 16км от Враца. До нея има асфалтов път, който преминава през прохода Вратцата, криволичи покрай скалите и горските масиви на Врачанския балкан и достига до самия вход на пещерата, който се намира на 830м надморска височина. Пещерата е дълга 320м и има 10 зали. В първата зала, температурата пада до минус 20 градуса и се образува огромна ледена колона. Това е феномен, тъй като в самата пещера температурата е постоянна и е около 8-16 градуса. Влажността на въздуха е 92%. Леденика има едни от най-красивите зали и формирования – „Езерото на желанията“, „Проходът на грешниците“ и други. Тук се намира и най-атрактивната пещерна зала на Балканите – „Концертната зала’, която притежава невероятна акустика. Врачанската филхармония изнася в нея симфонични концерти. Оттук по железни мостове се преминава през Малката и Голяма пропаст, през коридора „Завеските“ и се достига до „Бялата зала“. Най-високата точка в Леденика се нарича „Седмото небе“.

В цената е включено:
• Транспорт с луксозни автобуси
• 1 нощувка, 1 закуска,  в хотел в Враца.
• Екскурзоводско обслужване през цялото пътуване, представител от агенцията
• Медицинска застраховка на лица до 65г-над 65г-доплащане 2 лв.лица над 70 г.не се застраховат.

Вцената не е включено:
• входна такса за Пещера Леденика и 3D лазерно шоу – 6 лева/възрастен, 4 лв. деца и пенсионери.

Цената е валидна при 40 пълноплащащи туристи!

 

Свържете се с нас!

Ако имате въпроси или търсите предложения за екскурзия или почивка, не се притеснявайте да се свържете с нас! По телефон или чрез имейл – изборът е Ваш. А отговорността да Ви предложим идеалната почивка е наша!

Банкова сметка

УниКредит Булбанк
IBAN: BG56UNCR70001523442844
BIC: UNCRBGSF
ЛИОНС ТРАВЕЛ ЕООД

За превод от чужбина:
UniCredit Bulbank
IBAN: BG56UNCR70001523442844
BIC: UNCRBGSF
LIONS TRAVEL EOOD

Адрес

Бургас, ПК 8011
ж.к. Меден Рудник, срещу бл. 16

Телефон

+359 895 540 264
+359 887 498 597

Email

travel_lionsburgas@abv.bg

Защо да изберете

Лионс Травел?

Опит

Дългогодишен опит

Дестинации

Разнообразни дестинации

оферти

Добри оферти през цялата година