Екскурзия до Перущица, двореца Кричим, Доспат, Батак

Цена: 135 лв.

Дати

13.05 - 14.05; 17.06 - 18.06.2023

Времетраене

2 дни

Нощувки

1 нощувка

Транспорт

Автобус

Повече информация

Перущица – Кричим двореца – Кричимски манастир – Доспат – Батак

2 дни – 1 нощувка.

дата: 13.05 – 14.05; 17.06 – 18.06.2023

цена: 135 лв.

1 ден – Отпътуване от Бургас,06.00ч от ул.Булаир в посока Перущица. Пристигане в малкото, наситено с история градче,и археологически паметници. Посещение на Историческият музей, който е създаден през 1955 г. Музеят включва 4 зали. Експозицията проследява хода на развитие на селището от неолита до съвременния му облик. Част от музея е църквата „Св. Архангели Гавраил и Михаил”, в която по време на Априлското въстание перущенци са се крили и седем дни се сражавали за живота и свободата си.Продължаваме за за село Куртово Конаре.Посещение на добре запазените царски резиденции – дворецът „Кричим“. Огромен парк, гора с разнообразна растителност, езера, зелени поляни и над 10 постройки са част от имението на Двореца. Цялото имение е разположено на площ от 2 хиляди декара, като над 1400 от тях са лонгозна гора, около 300 декара са декоративен парк с уникални и редки видове разстителност – 500 годишни дъбове, 200 годишни бели тополи, секвои, магнолии и бамбук. Уникално е и езерото с водните лилий, простира се на площ от 3 декара и по което са плували по царско време лодки. Гората и досега се обитава от различни животни. Тук е най-големия развъдник на елена лопатар. Направени са пясъчни алеи и е засадена наша и различна чуждоземна растителност. За гръбнак на парковата композиция са използвани част от съществуващите вековни дъбове.Постройката е започната от Фердинанд като ловна хижа през 1936 година, е завършена от Борис ІІІ. Интериорът в сградата е запазен в автентичен вид, така както е изглеждал по времето на Фердинанд и Борис ІІІ. Тя е на два етажа, всеки на площ от 750 квадрата с традиционна архитектура, в която се забелязват и белези от модернизма, но вписваща се в средата с уютни декорации. Вътре има 55 помещения, като само 12 са баните. В двореца има киносалон, занималня за царските деца, а непосредствено до покоите на царя и царицата са и кабинетите им, в които всичко е запазено непокътнато. Точно тук в царския кабинет през 1943 година Борис ІІІ къса заповедта за депортирането на евреите от България. Свободно време за снимки и разходка из парка.Отпътуване за Кричимси манастир „Рождество Богородично“.Продължаваме по течението на р.Въча откъдето се открива прекрасна гледка от многото леандри образувани по течението.Спиране за фотопауза на яз.Въча.Отпътуване за китното родопско градче Доспат.Настаняване в хотел.

2 ден – Закуска.Пешеходна разходка до единствения в България естествен музей на чешмата.Разположени в парка на спираловидни алеи,с десетки чешми ,всяка една автентична сама за себе си .Строени от местните фамилии с различни послания , значения, и поводи.Продължаваме за язовир Доспат.Възможнаст за разходна с лодка в язовира.Отпътуване за Батак.Посещение на църквата Костница“Св.Неделя“.Свободно време.Отпътуване за Бургас.

Цената включва:

 • Транспорт с лицензиран автобус.
 • 1 нощувка със закуска в хотел гр.Доспат.
 • описаната туристическа програма.
 • медицинска застраховка на лица до 65г.
 • представител екскурзовод от агенцията.

Цената не включва:

 • лични разходи.
 • входни такси за посещаваните обекти.
 • музей-Перущица-4лв.-песионери ,ученици-2лв.
 • дворец-„Кричим“-лянта резиденция-6 лв.възр.,ученици-3 лв.деца до 7 г.и хора с увреждания-безплатно.
 • оранжерия-възр.2лв-ученици-1лв.деца до 7 г. и хора с увреждания-безплатно.
 • парк-възр.-4лв.ученици и студенти-2лв.деца до 7 г. и хора с увреждания безплатно.
 • Агенцията не носи отговорност при промяна на музейните такски и работното време на музеите.Посочените такси са съгласно информацията ,поместена в сайтовете на посочените туристически обекти.Възможно е да настъпят промени.

Свържете се с нас!

Ако имате въпроси или търсите предложения за екскурзия или почивка, не се притеснявайте да се свържете с нас! По телефон или чрез имейл – изборът е Ваш. А отговорността да Ви предложим идеалната почивка е наша!

Банкова сметка

УниКредит Булбанк
IBAN: BG56UNCR70001523442844
BIC: UNCRBGSF
ЛИОНС ТРАВЕЛ ЕООД

За превод от чужбина:
UniCredit Bulbank
IBAN: BG56UNCR70001523442844
BIC: UNCRBGSF
LIONS TRAVEL EOOD

Адрес

Бургас, ПК 8011
ж.к. Меден Рудник, срещу бл. 24

Телефон

+359 895 540 264
+359 887 498 597