Екскурзия до Рилски манастир, Рупите, Хераклея Синтика

Цена: 240 лв.

Дати

28.06 - 30.06; 12.07 - 14.07; 01.11 - 03.11.2024

Времетраене

3 дни

Нощувки

2 нощувка

Транспорт

Автобус

Повече информация

РИЛСКИ МАНАСТИР – РУПИТЕ – ХЕРАКЛЕЯ СИНТИКА – САНДАНСКИ – МЕЛНИК – ЗЛАТОЛИСТ

3 дни – 2 нощувки.

Дати: 28.06 – 30.06; 12.07 – 14.07; 01.11 – 03.11.2024

Цена: 240 лв.

1 ден – Отпътуване в 05:30 от ул.Булаир в посока Рилски манастир. Почивки по време на пътуването. Пристигане в Рилския манастир и разглеждане на светата обител. Рилският манастир е най-големият манастир у нас и един от най-почитаните в целия православен свят. Иконостасът е най-големият на Балканите, а двете изключително ценни реликви, които се съхраняват тук са мощите на св. Иван Рилски и чудотворната икона „Св. Богородица Одигитрия (Пътеводителката)“ пред която се е прекланяла и Баба Ванга. Свободно време. Продължаваме в посока Рупите. Местността Рупите, заедно с храм-паметника на „Света Петка Българска“, е част от Стоте национални туристически обекта на България. За тази чудотворна земя, още пророчицата баба Ванга е казвала, че е наситена с особена енергия. Разположена в подножието на хълма Кожух, който преди стотици години е бил вулкан, а на 2км източно от село Рупите, в местността Кожух, се намират и останки на Античния град Петра, основан през последната четвърт на ІVв пр.н.е. Посещение на античния град „Хераклея Синтика“ Един от най влиятелните по времето на Клеопатра и Александър Македонски. Модерен за времето си с интезивен живот и добре благоустроен с площад, театър, магазини, канализация, обща баня с минерална вода. Запазено и до днес така, както са го оставили древните му жители. Ще имате възможност да стъпите на уличен камък на възраст от 2300г. Отпътуване за Сандански. Настаняване в хотел. Нощувка.

2 ден – Закуска. Отпътуване за Роженски манастир „Свето Рождество Богородично” – най-голямата обител в пиринския край и един от няколкото средновековни български манастири, запазени сравнително непокътнати и до днес. На 200 метра източно от Роженския манастир е гробът на българския революционер Яне Сандански, живял в манастира в края на живота си. Отпътуване за Мелник – най-малкият град в България. Посещение на Кордопуловата къща – най-голямата запазена до днес възрожденска къща на Балканите. Постройката разполага със собствена винарска изба, вкопана в приземието на къщата.

Продължаваме за едно магнетично място с.Златолист и църквата „Свети Георги“,тук е живяла Всепризнатата Светица Преподобна Стойна-дори Ванга признава,че била три пъти по силна от нея.В средта под купола има мраморна плоча,има поверие ,че камъкът излъчва сила, с която лекува болните.Всеки стъпил на камъка се вглежда в иконата Иисус Христос и ако очите на Божия син се отворят, значи душата на този човек е пречистена. В двора има явор на повече от 1300г. Има поверие, че болките на всеки, който застане до короната на дървото, изчезват. Връщане в хотела. Нощувка.

3 ден – Закуска. Свободно време за релакс в хотела и разходка в града. След обяд отпътуване за Бургас.

Цената включва:

  • Транспорт с лицензиран автобус
  • 2 нощувки със 2 закуски
  • Медицинска застраховка
  • Преставител от агенцията

Цената не включва:

  • Входни такси за посещаваните обекти
  • Разходи от личен характер.

Свържете се с нас!

Ако имате въпроси или търсите предложения за екскурзия или почивка, не се притеснявайте да се свържете с нас! По телефон или чрез имейл – изборът е Ваш. А отговорността да Ви предложим идеалната почивка е наша!

Банкова сметка

УниКредит Булбанк
IBAN: BG56UNCR70001523442844
BIC: UNCRBGSF
ЛИОНС ТРАВЕЛ ЕООД

За превод от чужбина:
UniCredit Bulbank
IBAN: BG56UNCR70001523442844
BIC: UNCRBGSF
LIONS TRAVEL EOOD

Адрес

Бургас, ПК 8011
ж.к. Меден Рудник, срещу бл. 24

Телефон

+359 895 540 264
+359 887 498 597