Екскурзия до Шабла

Цена: 135 лв.

Дати

01.05 - 03.05; 12.07 - 14.07.2024

Времетраене

2 дни

Нощувки

1 нощувка

Транспорт

Автобус

Повече информация

Първа пролет в непознатото северно черноморие

Бургас – Шабла – Тюленово – Камен бряг – Яйлата – Мидена ферма – Балчик – Аладжа манастир – Бургас

Дата: 01.05 – 03.05; 12.07 – 14.07.2024

2 дни, 1 нощувка

Цена: 135 лв.

Уникалния бряг на с.Тюленово се намират едни от красивите местенца по цялото ни Черноморие. В резерват Яйлата късната пролет тук цъфтят хиляди диви божури. Според легендата там, където расте това цвете, злите сили изчезват.Затова в ранна пролет мястото се посещава от много туристи.

Галерия от снимки на това място за настаняване

1 ден – 23.03.2024
Отпътуване в 07.00ч от Бургас за Шабла – първият голям град по северното Черноморие на България! Лятото и слънцето обичат това място! То е най-източната точка на страната. Първото място в България, което слънцето огрява рано сутрин. Шабленския фар е най-старият и най-високият у нас – цели 32 метра. Преди няколко години уникалното съоръжение навърши 150 години. Боядисан в бяло и червено, той повече от век и половина указва пътя на мореплавателите в Черно море. Фарът предпазва корабите от сблъсък с подводен риф, който е с дължина близо 1 морска миля, както и от затъване в плитчините между нос Шабла и село Тюленово. При добра видимост се забелязва от разстояние 17 морски мили. Шабленци не без гордост споделят, че притежават умалено копие на едно от седемте чудеса на древния свят – Александрийския фар. Спирка при село Тюленово и посещение на скалния феномен „Арката“. Това място очарова с кристална морска вода, пещери, високи стръмни скали, оцветени в червени краски, чист въздух и невероятна природа! Отпътуване за Камен бряг, посещение на Археологически резерват Яйлата. Националният археологически резерват Яйлата се намира на 18 км от град Каварна, в близост до село Камен бряг. Заема площ от 300 декара, а територията му представлява голяма скална тераса, издигаща се на 50-60 метра от земята, наситена със стръмни и страховити каменни терени и огромни пропасти. В околността са открити 101 пещери, в които са живели хора, били са използвани за жилища още през 5 хил.пр.н.е. В Яйлата са разкрити общо 3 некропола. Продължаваме за археологически, Калиакра е и природен резерват, чиято площ е почти 700 дка. Флората тук е представена от над 400 вида растения, а на територията му са установени над 300 птици. От тях 106 са от европейско природозащитно значение, а за 100 се изискват специални мерки за опазване на местообитанията им. Районът е част от втория по големина прелетен път в Европа – Via Pontica, по който преминават десетки хиляди птици всяка година, сред които щъркели, жерави, царски орел, ловен сокол и още много други. Постоянни обитатели на мястото са аристотеловия корморан, а от скалите могат да се наблюдават прекрасните делфини. Резерват „Калиакра” е един от 100-те национални туристически обекта.Продължаваме за мидена ферма в с.Дълбока. Свободно време за обяд. Отпътуване за Балчик. Настаняване в хотел. Нощувка.

2 ден – Закуска. Посещение на ботаническа градина съществуваща от 1955г. Част от общата ѝ площ (94 декара) е защитена от закона. Мястото е чудесно както за любители, така и за експерти в областта на растенията. Понастоящем Ботаническата градина е част от комплекса „Тихото гнездо“  или  Двореца на красивата румънска  кралица  Мария. В архитектурата му се преплитат старобългарски, готически, ориенталски, мавритански елементи. Отпътуване към Аладжа манастир. Аладжа манастир – най-известният средновековен скален манастир по Българското Черноморие, обитаван от монаси-отшелници през XIII – XIV век. Началото на системни проучвания на този християнски паметник е поставено в края на ХІХ век от основоположниците на българската археология – братя Карел и Хермин Шкорпил. Отпътуване за Бургас.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА

  • Транспорт с лицензиран автобус 3*
  • 1 нощувка със закуска хотел – гр.Балчик.
  • Представител от агенцията.
  • Застраховка помощ при пътуване.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА

  • Входни такси за туристическите обекти
  • Разходи от личен характер

 

Свържете се с нас!

Ако имате въпроси или търсите предложения за екскурзия или почивка, не се притеснявайте да се свържете с нас! По телефон или чрез имейл – изборът е Ваш. А отговорността да Ви предложим идеалната почивка е наша!

Банкова сметка

УниКредит Булбанк
IBAN: BG56UNCR70001523442844
BIC: UNCRBGSF
ЛИОНС ТРАВЕЛ ЕООД

За превод от чужбина:
UniCredit Bulbank
IBAN: BG56UNCR70001523442844
BIC: UNCRBGSF
LIONS TRAVEL EOOD

Адрес

Бургас, ПК 8011
ж.к. Меден Рудник, срещу бл. 24

Телефон

+359 895 540 264
+359 887 498 597