Екскурзия до Добърско, Банско, Разлог и Хаджидимово

Цена: 140 лв.

Дати

09 - 10.04 ;16 - 17.07; 17 - 18.09.2022г

Времетраене

2 дни

Нощувки

1 нощувка

Транспорт

Автобус

Повече информация

Добърско – Банско – Разлог – Хаджидимово

2 дни – 1 нощувка.

Цена – 140 лв.

дати: 09 – 10.04 ;16 – 17.07; 17 – 18.09.2022г.

1 ден – Отпътуване в 05:00 ч. от Бургас ул. Булаир по маршрут Бургас- с. Добърско. Разходка в Добърско – малко селище в полите на Рила планина, добило полулярност с църквата „Свети Теодор Тирон и Теодор Стратилат“, в която е изобразен Исус Христос в ракета. Старинната църква е сред Стоте национални туристически обекта и е под егидата на ЮНЕСКО. Посетителите са привлечени и от легендата за чудодейната сила на селището. Твърди се, че част от ослепените при битката в Беласица 1014 г. войници на Самуил се заселват в Добърско. Това се дължало на факта, че тук намерили облекчение от лечебната вода от аязмото. Отпътуване към Разлог.Разходка Една от забележителностите в централния парк на града. 12 мраморни морени с издялани фигури на животни са подредени в кръг, като Древен слънчев календар. Календарът в центъра е направен по подобия на намерения от иманяри в землището на Разлог през 70-те години на 20 век. Археологическата находката от Разлог е датирана към 8 век сл. Хр. и представлява единственото пълно и запазено изображения на Древния български календар, намерено и произхождащо от земите на днешна България..Изкачване до „Алеята на Стъпалата” най-новата атракция в Разлог, но вече се превърна в една от най-посещаваните забележителности в града. Алеята е изградена по европейски проект и води до върха на хълма Голак. А там, на върха на хълма се издига и основната атракция на алеята – дванадесетметрова кула, наречена „Стъпалата.Отпътуване за Хаджи Димово.Нощувка.

2 ден – Закуска. Посещение на манастира“ Св.Георги“ в Хаджи Димово. Красив и монолитен Манастир – резиденция на Неврокопския митрополит.Тук се съхранява и Чудотворната икона на Св.Георги. На територията на манастира се намира и интересен зоокът,за разлика от другите тук посетителите могат свободно да влизат в двора при животните,където спокойно съжителстват –сърни,елени,кози,зайци и др. Атракция за малки и големи. Отпътуване за Банско. Пешеходна разходка в Банско – един от най–известните зимни курорти. Тук можете да разгледате родната къща на поета-революционер Никола Вапцаров, къщата на Неофит Рилски, църквата „Св. Троица“, която е един от символите на Банско, заедно с кулата и уникалния звън на камбаните. Свободно време за обяд. Отпътуване за Бургас.

Цената включва:

  • Транспорт с комфортен  туристически автобус;
  • Една нощувка със закуска в хотел.
  • Описаната туристическа програма.
  • Представител от аенцията.

Цената не включва:

  • Разходи от личен характер;
  • Входни  такси за посещаваните обекти;
  • Църквата в Добърско -5 лв.
  • Банско –музей „Нисола Вапцаров“-3лв.
  • Къща –музей „Неофит Рилски“-3лв.

 

 

Свържете се с нас!

Ако имате въпроси или търсите предложения за екскурзия или почивка, не се притеснявайте да се свържете с нас! По телефон или чрез имейл – изборът е Ваш. А отговорността да Ви предложим идеалната почивка е наша!

Банкова сметка

УниКредит Булбанк
IBAN: BG56UNCR70001523442844
BIC: UNCRBGSF
ЛИОНС ТРАВЕЛ ЕООД

За превод от чужбина:
UniCredit Bulbank
IBAN: BG56UNCR70001523442844
BIC: UNCRBGSF
LIONS TRAVEL EOOD

Адрес

Бургас, ПК 8011
ж.к. Меден Рудник, срещу бл. 24

Телефон

+359 895 540 264
+359 887 498 597

Email

travel_lionsburgas@abv.bg