Двудневна екскурзия – Килифаревски манастир, Трявна, Боженци, Дряновски манастир, пещера „Бачо Киро“

Цена: 100 лв.

Дати

23 - 24.04.2022

Времетраене

2 дни

Нощувки

1 нощувка

Транспорт

Автобус

Повече информация

ДВУДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ ДО ЦЕНТРАЛНА СЕВЕРНА БЪЛГАРИЯ

БУРГАС – КИЛИФАРЕВСКИ МАНАСТИР – ТРЯВНА – БОЖЕНЦИ – ДРЯНОВСКИ МАНАСТИР – ПЕЩЕРА „БАЧО КИРО“ – БУРГАС

23 – 24.04.2022

1 ден- БУРГАС-КИЛИФАРЕВСКИ МАНАСТИР-ТРЯВНА.

Отпътуване от гр.Бургас  в посока Килифаревски манастир-„Рождество Богородично“. Килифаревският манастир притежава няколко ценни икони, дело на тревненските живописци Йонко Попвитанов и Досьо Коюв, както и известната икона на Иван Рилски с житието му, рисувана от Кръстьо Захариев. Комплексът включва още 2 красиви двуетажни жилищни сгради във възрожденски стил, построени през 1849 година.. Отпътуване за град Трявна. Старата част на града е обявена за архитектурен резерват, където са запазени около 140 паметника на възрожденската архитектура. Трявна се слави като средище на майсторите на дюлгерството, дърворезбата и иконописта.Посещение на Специализираният музей за резбарско и зографско изкуство, една от забележителности от Стоте национални туристически обекта на Българския туристически съюз, обединяващ осем музейни обекта: „Даскалова къща“, „Райковата къща“ (родната къща на проф. Пенчо Райков – първият български химик), къща музей „Ангел Кънчев“, Старото школо, Музей на иконата, Славейкова къща (родната къща на писателя Пенчо Славейков), галерия „Казаков“ и музея за азиатско и африканско изкуство. Други запазени старинни сгради с музейна насоченост са „Калинчевата къща“ (с художествената галерия „Гъбенски“), къщата на поп Кою Витанов, Часовниковата кула, Попангеловата къща. Нощувка в хотел град Трявна.

2 ден – ТРЯВНА – БОЖЕНЦИ – ДРЯНОВСКИ МАНАСТИР – ПЕЩЕРА БАЧО КИРО.
Закуска. Отпътуване за Архитектурно-исторически резерват

Боженци. Едно от най-живописните български села, което от 1964г. е обявено за архитектурно – исторически резерват. Сгушено в планинските пазви, селото изцяло е запазило старинния си възрожденски вид и е съхранило ценни архитектурни паметници.Част от Стотте национални обекта на БТС. Отпътуване за Дряновски манастир „Св.Архангел Михаил”, основан по време на Втората Българска държава. Манастирът е един от центровете за подготовка на Априлското въстание. Посещение на пещерата „Бачо Киро”, разположена непосредствено до Дряновския манастир. В нея са открити оръдия на труда и следи от човешко присъствие, които датират от 150 000г. пр. Хр.  Следобяд отпътуване за Бургас. Регламентирани почивки по време на пътуването.

Цена;100 лв.

Цената включва;

  • Транспорт с лицензиран автобус
  • Една нощука със закуска в хотел гр.Трявна .
  • Описаната туристическа програма
  • Туристическа застраховка
  • Екскурзоводско обслужване.

Цената не включва;

  • Комбиниран билет за специализиран музей за резбарското и зографското искуство,Славейковата къща и Старото школо- възрастни-7 лв -пенсионери-5лв,ученици-2,50лв в гр.Трявна.
  • Архитектурно исторически резерват Боженци – 4лв.
  • Пещера „Бачо Киро“ – 4лв.

Свържете се с нас!

Ако имате въпроси или търсите предложения за екскурзия или почивка, не се притеснявайте да се свържете с нас! По телефон или чрез имейл – изборът е Ваш. А отговорността да Ви предложим идеалната почивка е наша!

Банкова сметка

УниКредит Булбанк
IBAN: BG56UNCR70001523442844
BIC: UNCRBGSF
ЛИОНС ТРАВЕЛ ЕООД

За превод от чужбина:
UniCredit Bulbank
IBAN: BG56UNCR70001523442844
BIC: UNCRBGSF
LIONS TRAVEL EOOD

Адрес

Бургас, ПК 8011
ж.к. Меден Рудник, срещу бл. 24

Телефон

+359 895 540 264
+359 887 498 597

Email

travel_lionsburgas@abv.bg