Екскурзия „Непознатите Родопи“

Цена: 165 лв.

Дати

06.11 - 08.11.20г.

Времетраене

3 дни

Нощувки

2 нощувки

Транспорт

автобус

Повече информация

НЕПОЗНАТИТЕ РОДОПИ

Бургас – Араповски манастир – Смолян – Пещера „Ухловица“ – замъка „Ангушеви конаци“ – Смолянски водопади – Бачковски манастир – Бургас.

06.11 – 08.11.20г.

Продължителност: 3 дни / 2 нощувки / 2 закуска

ЦЕНА: 165 лв

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА

1 ДЕН: Бургас-Араповси манастир „Св.Неделя“ пещера „Ухловица“- Ангушеви конаци

Тръгване в 05.30 ч. от Бургас – ул.Булаир в посока Смолян. По пътя посещение на Араповски манастир, единственият манастир, строен по време на османското робство, без да има останки от съществуването му преди това. През 1868г. в манастира е основано училище за бедните деца от региона. В близост до северната порта на манастира се намира аязмото, от което според местно поверие блика лековита вода. В храма можете да видите и едно от Чудотворните изображения на Божията Майка. Многобройните посетители, идвайки в манастира, споделят, че изпитват странни усещания в църквата „Света Неделя“, в която е поместена чудотворната икона на Богородица. Едни чувстват някакъв свеж полъх, други получават изтръпвания. Специалистите пък остават удивени от прекрасните стенописи, които са отлично съхранени в оригиналните им ярки цветове. Свободно време и продължаваме за пещера „Ухловица.“ Пещерата е един от най-красивите подземни дворци на България. Името й идва от „улулица„, което означава нощна граблива птица. Намира се в местността Сините вирове, на 3км североизточно от село Могилица. В „Ухловица“ ви очаква великолепна феерия от хеликтити във формата на кристали и дендритни образувания, които приличат на морски корали. Пещерата завършва със 7 красиви езера, които рано на пролет се пълнят с вода. А към най-голямото от тях ще видите как се спускат каменните струи на брилянтен водопад.Продължаваме за най големият феодален замък на Балканите-„Ангушеви конаци“. Представляват най-големия запазен феодален ансамбъл в Родопите. Те са свидетелство за традициите при градежа и архитектурата на аристократичното късносредновековно жилище. Поради внушителния си вид често конакът е сравняван с феодален замък без аналог на Балканския полуостров. Това са автентичните сгради от онова време, запазени и до днес, като неми свидетели на миналото на своите стопани, които са ги изградили и поддържали години наред, за да можем сега ни е да им се радваме. Интересно място с интересна история. Агушевите конаци представляват най-големият късносредновековен феодален замък в Родопите. На няколко места прочетох, че дори са най-големият такъв на целия Балкански полуостров. Може би абсолютно с право е наричан така, поради внушителния си вид. Агушеви конаци са истинско свидетелство за традициите при градежа и изпълнението на архитектурата на аристократичното късносредновековно феодално жилище  снимачна площадка на емблематични сцени от филма „Време разделно“, но също така пазят тайни легенди и предания. .Отпътуване за гр.Смолян.Настаняване в хотел.Нощувка.

2 ДЕН – Изкачване до Смолянски водопади

Закуска. Отправя ме се към Смолянски водопади. Каньонът на водопадите се намира много близо до Смолян по пътя за село Мугла. Там реката образува десетки водопади, по-големите от които наскоро бяха именувани при изграждането на еко-пътеката, която улесни достъпа до тях.

Най-големият водопад се нарича „Орфей“ и е висок 68 метра, като през пролетното пълноводие дебитът му е внушителен.

По-малките водопади „Сърцето“, „Камен улей“ също са интересни и много красиви. Маршрутът се изминава за около 4 часа, без да бързате, а общата му дължина е приблизително 6,5 км. Изключително лека, приятна и постижима цел е разходката из екопътека Каньонът на водопадите.

След обяд връщане в хотела. Нощувка.

3 ДЕН – Обсерваторията в гр.Смолян – Бачковски манастир – Бургас

Закуска. Освобождаване на хотела. Посещение на обсерваторията в гр. Смолян. Отпътуване за Бачковски манастир. Свободно време за разглеждане и обяд. След обяд отпътуване за Бургас.

 

ЦЕНА-165 лв.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

 • Транспорт с туристически автобус на
 • 2 нощувка със закуска в Хотел 2* / 3* в Смолян
 • Посещение на Араповски манастир
 • Посещение на пещера “Ухловица“
 • Посещение на “Ангушеви конаци“
 • Посещение на Смолянски водопади
 • Посещение на обсерваторията в гр.Смолян
 • Посещение на  „Бачковски манастир“
 • Представител – екскурзовод.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • Входни такси за посещаваните обекти по програмата.
 • Лични разходи
 • Доплащане за единична стая – 20 лв
 • Медицинска застраховка при пътуване за лица над 65 години – 2 лв на ден.

Свържете се с нас!

Ако имате въпроси или търсите предложения за екскурзия или почивка, не се притеснявайте да се свържете с нас! По телефон или чрез имейл – изборът е Ваш. А отговорността да Ви предложим идеалната почивка е наша!

Банкова сметка

УниКредит Булбанк
IBAN: BG56UNCR70001523442844
BIC: UNCRBGSF
ЛИОНС ТРАВЕЛ ЕООД

За превод от чужбина:
UniCredit Bulbank
IBAN: BG56UNCR70001523442844
BIC: UNCRBGSF
LIONS TRAVEL EOOD

Адрес

Бургас, ПК 8011
ж.к. Меден Рудник, срещу бл. 16

Телефон

+359 895 540 264
+359 887 498 597

Email

travel_lionsburgas@abv.bg

Защо да изберете

Лионс Травел?

Опит

Дългогодишен опит

Дестинации

Разнообразни дестинации

оферти

Добри оферти през цялата година