Екскурзия „Непознатите Родопи“

Цена: 210 лв.

Дати

28.06 - 30.06; 19.07 - 21.07; 29.08 - 31.08.2024

Времетраене

3 дни

Нощувки

2 нощувки

Транспорт

Автобус

Повече информация

НЕПОЗНАТИТЕ РОДОПИ

Бургас – Араповски манастир – Смолян – Пещера „Ухловица“ – замъка „Ангушеви конаци“ – „Музея на боба“ с.Смилян– Смолянски водопади – Бачковски манастир – Бургас.

Дати: 28.06 – 30.06; 19.07 – 21.07; 29.08 – 31.08.2024

Продължителност: 3 дни / 2 нощувки / 2 закуски.

ЦЕНА: 210 лв

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА

1 ДЕН: Бургас-Араповси манастир „Св.Неделя“ пещера „Ухловица“- Ангушеви конаци

Тръгване в 05.30 ч. от Бургас – ул.Булаир в посока Смолян. По пътя посещение на Араповски манастир, единственият манастир, строен по време на османското робство, без да има останки от съществуването му преди това. През 1868г. в манастира е основано училище за бедните деца от региона. В близост до северната порта на манастира се намира аязмото, от което според местно поверие блика лековита вода. В храма можете да видите и едно от Чудотворните изображения на Божията Майка. Многобройните посетители, идвайки в манастира, споделят, че изпитват странни усещания в църквата „Света Неделя“, в която е поместена чудотворната икона на Богородица. Едни чувстват някакъв свеж полъх, други получават изтръпвания. Специалистите пък остават удивени от прекрасните стенописи, които са отлично съхранени в оригиналните им ярки цветове. Свободно време и продължаваме за пещера „Ухловица.“ Пещерата е един от най-красивите подземни дворци на България. Името й идва от „улулица„, което означава нощна граблива птица. Намира се в местността Сините вирове, на 3км североизточно от село Могилица. В „Ухловица“ ви очаква великолепна феерия от хеликтити във формата на кристали и дендритни образувания, които приличат на морски корали. Пещерата завършва със 7 красиви езера, които рано на пролет се пълнят с вода. А към най-голямото от тях ще видите как се спускат каменните струи на брилянтен водопад.Продължаваме за най големият феодален замък на Балканите-„Ангушеви конаци“. Представляват най-големия запазен феодален ансамбъл в Родопите. Те са свидетелство за традициите при градежа и архитектурата на аристократичното късносредновековно жилище. Поради внушителния си вид често конакът е сравняван с феодален замък без аналог на Балканския полуостров. Това са автентичните сгради от онова време, запазени и до днес, като неми свидетели на миналото на своите стопани, които са ги изградили и поддържали години наред, за да можем сега ни е да им се радваме. Интересно място с интересна история.Използвани за  снимачна площадка на емблематични сцени от филма „Време разделно“, но също така пазят тайни легенди и предания.Посещение на „Музея на боба“в с.Смилян .Отпътуване за гр.Смолян.Настаняване в хотел.Нощувка.

2 ДЕН – Изкачване до Смолянски водопади

Закуска. Отправя ме се към Смолянски водопади. Каньонът на водопадите се намира много близо до Смолян по пътя за село Мугла. Там реката образува десетки водопади, по-големите от които наскоро бяха именувани при изграждането на еко-пътеката, която улесни достъпа до тях.

Най-големият водопад се нарича „Орфей“ и е висок 68 метра, като през пролетното пълноводие дебитът му е внушителен.

По-малките водопади „Сърцето“, „Камен улей“ също са интересни и много красиви. Маршрутът се изминава за около 4 часа, без да бързате, а общата му дължина е приблизително 6,5 км. Изключително лека, приятна и постижима цел е разходката из екопътека Каньонът на водопадите.

След обяд връщане в хотела. Нощувка.

3 ДЕН – Обсерваторията в гр.Смолян – Бачковски манастир – Бургас

Закуска. Освобождаване на хотела. Посещение на обсерваторията в гр. Смолян. Отпътуване за Бачковски манастир. Свободно време за разглеждане и обяд. След обяд отпътуване за Бургас.

 

ЦЕНА-175 лв.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

  • Транспорт с туристически автобус на
  • 2 нощувка със закуски в Хотел 2* / 3* в Смолян
  • Посещение на Араповски манастир
  • Посещение на пещера “Ухловица“
  • Посещение на “Ангушеви конаци“

<<<<<<<<<посещение на“ Музея на боба“ в с.Смилян

 • Посещение на Смолянски водопади
 • Посещение на обсерваторията в гр.Смолян
 • Посещение на  „Бачковски манастир“
 • Представител – екскурзовод.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • Входни такси за посещаваните обекти по програмата.
 • Лични разходи
 • Доплащане за единична стая – 20 лв
 • Медицинска застраховка при пътуване за лица над 65 години – 2 лв на ден.

Свържете се с нас!

Ако имате въпроси или търсите предложения за екскурзия или почивка, не се притеснявайте да се свържете с нас! По телефон или чрез имейл – изборът е Ваш. А отговорността да Ви предложим идеалната почивка е наша!

Банкова сметка

УниКредит Булбанк
IBAN: BG56UNCR70001523442844
BIC: UNCRBGSF
ЛИОНС ТРАВЕЛ ЕООД

За превод от чужбина:
UniCredit Bulbank
IBAN: BG56UNCR70001523442844
BIC: UNCRBGSF
LIONS TRAVEL EOOD

Адрес

Бургас, ПК 8011
ж.к. Меден Рудник, срещу бл. 24

Телефон

+359 895 540 264
+359 887 498 597