Екскурзия до пещера „Съева дупка“, Луковит, Тетевен и Рибарица

Цена: 105 лв.

Дати

01-02.07.2023г.

Времетраене

2 дни

Нощувки

1 нощувка

Транспорт

Автобус

Повече информация

ПЕЩЕРА СЪЕВА ДУПКА – ПЕЩЕРА ПРОХОДНА – ЛУКОВИТ – ТЕТЕВЕН – РИБАРИЦА

2 дни – 1 нощувка

Дата: 01-02.07.2023г.

Цена – 105 лв.

1 ден – Отпътуване от Бургас в посока Луковит.Посещение на пещерата „Съева дупка“-една от най красивите пещери в България. . В пещерата се срещат сталагмити, сталактити, сталактони, дендрити и хеликтити, като най-големият сталактит в нея има обиколка от 60 метра. Дълга е 205 метра и има средна температура 7-11 градуса. На около 70 метра под земята в пещерата тече река, за която се смята, че е на 3 млн. години.Отпътуване за феномена пещера Проходна или“ Очите на бога.“  два огромни, почти еднакви по големина отвора с формата на очи. Погледнати както от долу, така и от височина те изключително много наподобяват очи, които сякаш се взират в посетителите. В пещерата са снимани десетки български и чуждестранни филмови продукции, сериали и видеоклипове, част от които са „Време разделно“, „Борис I“.Отпътуване за Луковит.Разглеждане на „Златния парк“ и „Каменните къщи“.Тези къщички те пренасят в приказните светове на детсвото.Свободно време за разходка в парка.Настаняване в хотел в Луковит.

2 ден – Закуска.Отпътуване за. гр.Тетевен. Разходка из „Алтън Тетевен” – центъра, Историческия музей- създаден по инициатива на благотворителен комитет “Георги Бенковски” през 1932г. В музеят може да видите развитието на Тетевенския край от древността до освобождението от османско владичество. Музейната експозиция включва три раздела: Археология, Етнография и Възраждане.  В града можете да разгледате още Бобевската къща-музей . Посещение на Рибарица- най-дългото село в България,което се протяга в полите на Тетевенския Балкан,и ще ни очарова с девствена природа, чист въздух, изпълнен с аромат на билки и гостоприемна атмосфера.Посещение на историческата местност „Костина“-кървавото кладенче лобното място на Георги Бенковски.Отпътуване за Бургас.

Цената включва;

  • ТРАНСПОРТ С ЛИЦЕНЗИРАН АВТОБУС.
  • 1 НОЩУВКА СЪС ЗАКУСКА В ХОТЕЛ В ЛУКОВИТ.
  • ОПИСАНАТА ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА.
  • ЕКСКУРЗОВОДСКО ОБСЛУЖВАНЕ ПО МАРШРУТ.

Цената не включва;

  • Входни такски за посещаваните обекти-пещера Съева дупка-4 лв.възрастни-2лв.ученици и пенсионери.
  • Исторически музей Тетевен-3лв възр.1лв-ученици и пенсионери.

Свържете се с нас!

Ако имате въпроси или търсите предложения за екскурзия или почивка, не се притеснявайте да се свържете с нас! По телефон или чрез имейл – изборът е Ваш. А отговорността да Ви предложим идеалната почивка е наша!

Банкова сметка

УниКредит Булбанк
IBAN: BG56UNCR70001523442844
BIC: UNCRBGSF
ЛИОНС ТРАВЕЛ ЕООД

За превод от чужбина:
UniCredit Bulbank
IBAN: BG56UNCR70001523442844
BIC: UNCRBGSF
LIONS TRAVEL EOOD

Адрес

Бургас, ПК 8011
ж.к. Меден Рудник, срещу бл. 24

Телефон

+359 895 540 264
+359 887 498 597