Екскурзия Сребърна, Тутракан, Алфатар и Силистра

Цена: 130 лв.

Дати

06 - 07.08.2022г.

Времетраене

2 дни

Нощувки

1 нощувка

Транспорт

Автобус

Повече информация

Тутракан – Сребърна – Меджиди табия – Силистра – Алфатар – Бургас

2 дни- 1 нощувка

дата: 06-07.08.2022г.

Цена – 130лв.

1-ви ден. БУРГАС – ТУТРАКАН – СРЕБЪРНА – СИЛИСТРА
Отпътуване от Бургас в 07:00 ч. по маршрут : Бургас -Тутракан .Пристигане в гр. Тутракан . Посещение на крепостта Трансмариска, определена за едно от Чудесата на България. През римската епоха в града квартирува част от 11-ти Клавдиев легион. Името Трансмариска означава “Селище зад блатата”, визирайки срещуположната равна като тепсия низина около днешния румънски град Олтеница.Градът е част от старобългарските крепости от времето на Първото българско царство.Разглеждане на единствения в България Музей на риболова и лодкостроенето.Отпътуване за резерват Сребърна . Природо-научният музей при биосферен резерват „Сребърна“ (обект на ЮНЕСКО), който притежава експозиция от препарирани обитатели на резервата. От музея могат да се наблюдават птиците в резервата. Поставена е видеокамера в сърцето на блатото, където гнездят пеликаните, и чрез видеовръзка картината и звуците се предават на екран в музея. Около резервата е направена екопътека, като на известно разстояние по нея са построени беседки за отмора и наблюдателни площадки, откъдето могат да се наблюдават птиците. Отпътуване за Силистра. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

2-ри ден. СИЛИСТРА – АЛФАТАР – БУРГАС
Закуска. Пешеходна обиколка на гр.Силистра – античният Дуросторум, известен в историята още като Доростол, Диристър, Дристра, Дръстър – е град с близо 2000-годишна история. Посещение на късноантичната римска гробница, турската крепост Меджиди Табия, Археологически музей , Национален архитектурно–археологически резерват “Дуросторум – Дръстър – Силистра” . Отпътуване за Алфатар. Посещение на Добруджанската къща в Алфатар, която представлява добре уредено добруджанско жилище от края на XIX и началото на XXв. В нея е разгърната експозиция от автентични тъкани, мебели, костюми и лозаро-винарски пособия. Отпътуване за Бургас. Пристигане в Бургас вечерта.

Цената включва:
• 1 нощувка в хотел 2* със закуска гр. Силистра
• Транспорт с туристически автобус ;
• Посещение на гр.Тутракан
• Посещение на гр. Силистра
• Туристическа застраховка на стойност 1000 лв. при “ Евроинс “ АД
• Представител от агенцията придружаващ пътуването

Цената включва:
•разходи от личен характер;
Приблизителни входни такси:
Крепост „Меджиди табия“ – 2 лв.
Резерват „Сребърна“ – 5 лв.// пенсионери, учащи и лица с ТЕЛК решения – 1 лв.
Добруджанска къща в гр. Алфатар – 2,50 лв.

Забележка:
1. Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени!

Свържете се с нас!

Ако имате въпроси или търсите предложения за екскурзия или почивка, не се притеснявайте да се свържете с нас! По телефон или чрез имейл – изборът е Ваш. А отговорността да Ви предложим идеалната почивка е наша!

Банкова сметка

УниКредит Булбанк
IBAN: BG56UNCR70001523442844
BIC: UNCRBGSF
ЛИОНС ТРАВЕЛ ЕООД

За превод от чужбина:
UniCredit Bulbank
IBAN: BG56UNCR70001523442844
BIC: UNCRBGSF
LIONS TRAVEL EOOD

Адрес

Бургас, ПК 8011
ж.к. Меден Рудник, срещу бл. 16

Телефон

+359 895 540 264
+359 887 498 597

Email

travel_lionsburgas@abv.bg