Екскурзия до Велики Преслав, Мадара, Плиска, Чудните скали

Цена: 99 лв.

Дати

10 - 11.09.2022

Времетраене

2 дни

Нощувки

1 нощувка

Транспорт

Автобус

Повече информация

Велики Преслав – Шумен – Мадара -Плиска – Провадия – Чудните скали

2 дни – 1 нощувка

Дата: 10 – 11.09.2022г.

Цена: 99лв.

1 ден – Отпътуване в 07.00 ч от Бургас ул.Булаир в посока Велики Пресав перлата на Симеонова България.Обявен за столица на Българската държава от цар Симеон I през 893 г. Посещение на археологическия музей и след това историко – археологическия резерват, който съхранява реставрирани и консервирани части и предмети от средновековния български град – Царската резиденция, Златната базилика, Южната порта, Патриаршията .Един от Стотте нациионални туристически обекти в България и обявен за национален резерват от 1958г. Отпътуване за Шумен.Разглеждане на Шуменската крепост,разположена в Шуменското плато над града. През вековете е била владение на траки, римляни, византийци и българи. Разкопките показват, че мястото е било обитавано още през XII в. пр. Хр. от траките, а по време на Първата Българска държава крепостта вече играе важна историческа роля заради близостта си до Плиска и Преслав. Днес е историко- археологически резерват и един от 100-те национални туристически обекта.Отпътуване и посещение на уникалния скален берелеф „Мадарски конник“ включен в Списъка на световното наследство на ЮНЕСКО. Скалният релеф, който се счита за най-старият по рода си в Европа, представлява триумфиращ владетел – символ на мощта на Първата Българска държава.Отпътуване за Шумен .Настаняване в хотел.Нощувка.

2 ден – Закуска.Отпътуване за археологически резерва Плиска – част от Стоте национални туристически обекта. В периода от основаването на Българската държава от хан Аспарух през 681 г. до 893 г. Плиска е не само столица, но и един от най-големите богати градове в Европа и света.Посещение на двора на Кирилицата.Дворът на кирилицата напомня за царственото място, където най- значимите исторически личности определят с кирилското слово духовния път на много националности и култури. Всеки посетител тук усеща духа на миналото, неговото величие и се изпълва с гордост, че, познавайки кирилските букви, той е  част от културното наследство, създадено на това свещено място. Дворът на кирилицата е мястото, където кирилските букви се завръщат у дома, след като са дарили светлина и познание на една значителна част от човечеството.Продължаваме за Провадия.Посещение на крепост „Овеч“.Отравяме секъм природен феномен Чудните скали.Ще видим и яз.Цонево.Свободно време за фотопауза.Отпътуване за Бургас

Цената включва:

  • Транспорт с лицензиран микробус / автобус 1*/3*
  • 1 нощувка със закуска в хотел в района на ШуменВодач по време на пътуването
  • Описаната туристическа програма.
  • Представител от агенцията.
  • Медицинска застраховка на лица до 64,99г.

Цената не включва:

  • входна такса за Археологически музей Велики Преслав – 5лв;
  • входна такска за Археологически музей Плиска-4 лв.
  • входна такса Археологически резерват Мадарски конник-4 лв
  • Шуменска крепост-3лв.

Забележка;

Входните такси могат да подлежат на промяна в цената.

Свържете се с нас!

Ако имате въпроси или търсите предложения за екскурзия или почивка, не се притеснявайте да се свържете с нас! По телефон или чрез имейл – изборът е Ваш. А отговорността да Ви предложим идеалната почивка е наша!

Банкова сметка

УниКредит Булбанк
IBAN: BG56UNCR70001523442844
BIC: UNCRBGSF
ЛИОНС ТРАВЕЛ ЕООД

За превод от чужбина:
UniCredit Bulbank
IBAN: BG56UNCR70001523442844
BIC: UNCRBGSF
LIONS TRAVEL EOOD

Адрес

Бургас, ПК 8011
ж.к. Меден Рудник, срещу бл. 24

Телефон

+359 895 540 264
+359 887 498 597