Празник на сланината и греяната ракия в Априлци

Цена: 115 лв.

Дати

11.02.2023.

Времетраене

2 дни

Нощувки

1 нощувка

Транспорт

Автобус

Повече информация

Празник на Сланината и Греяната Ракия в Априлци

Ако искате да усетите неповторимата атмосфера високо в Балкана, ако се изкушавате от разнообразните специалитети приготвени със сланина и искате да опитате най-добрата греяна ракия, Априлци ви очаква!

Бургас – Априлци – Троянски манастир – Черни осъм – Шипка – с.Шипка – Бургас

Дата: 11.02.2023.

2 дни – 1 нощувка

1 ден – Отпътуване от Бургас“ в 7,00ч. След кратка почивка по пътя пристигане в гр. Априлци. Участие в уникалния по рода си кулинарен Празник на сланината и греяната ракия, с който традиционно се отбелязват Месни Заговезни. Щандове пълни с автентични балканджийски специалитети, кулинарна изложба-конкурс, на която са представени само ястия приготвени със сланина, традиционни гозби и ловджийски мезета радват всички гости дошли на празника. Ето какво казват организаторите: „Идеята беше изцяло на читалище „Светлина“. Кв. „Ново село“, което е най-голямото от четирите села, съставящи Априлци, си нямаше празник и с оглед на традициите на нашето население, да използва сланината като продукт, който винаги присъства в трапезата, решихме да го отразим. Заедно със сланината решихме да направим празника и на греяната ракия, защото нашите балканджии не са имали лозови насаждения, само са развивали овощарство и питиетата са ги правили от кюстендилска синя слива. Посещение на Троянския манастир .Посещение на природонаучния музей в с.Черни осъм. Отпътуване за Троян.Настаняване в хотел..Вечеря на свободна консумация.Нощувка.

2 ден – Закуска.Отпътуване за Шипка.Свободно време за обяд по желание на туристите изкачване до паметника.Продължаваме за с.Шипка.Посещение на храм паметника „Рождество Христово. Отпътуване за Бургас.

Цена – 115 лв.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА

  • транспорт с лицензиран автобус
  • водач по време на пътуването
  • 1 нощувка със закуска в хотел.
  • Посещение на Троянски манастир.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА;

  • Природонаучен музей с.Черни осъм – възрастни – 2лв, ученици и пенсионери – 1лв.

ЦЕНАТА Е ВАЛИДНА ПРИ МИНИМУМ 35 ПЪЛНОПЛАЩАЩИ ТУРИСТИ.

Свържете се с нас!

Ако имате въпроси или търсите предложения за екскурзия или почивка, не се притеснявайте да се свържете с нас! По телефон или чрез имейл – изборът е Ваш. А отговорността да Ви предложим идеалната почивка е наша!

Банкова сметка

УниКредит Булбанк
IBAN: BG56UNCR70001523442844
BIC: UNCRBGSF
ЛИОНС ТРАВЕЛ ЕООД

За превод от чужбина:
UniCredit Bulbank
IBAN: BG56UNCR70001523442844
BIC: UNCRBGSF
LIONS TRAVEL EOOD

Адрес

Бургас, ПК 8011
ж.к. Меден Рудник, срещу бл. 16

Телефон

+359 895 540 264
+359 887 498 597

Email

travel_lionsburgas@abv.bg