Екскурзия до Будапеща – Прага – Дрезден – Виена

Цена: 480 лв.

Дати

03.07 - 09.07.2020г.

Времетраене

7 дни

Нощувки

5 нощувки

Транспорт

Автобус

Повече информация

Екскурзия до Будапеща – Прага – Дрезден – Виена

7 дни / 5 нощувки

03.07 – 09.07.2020г. – 480 лв.

1-ви ден: Бургас-Будапеща

https://www.dinita-tours.com/files/tn/145561380840848.jpg

Отпътуване в “; в 01.00 ч. от Бургас, ул.„Булаир“ срещу х.„Булаир“; в 04.00 ч. маршрут ГКПП Калотина – Будапеща. Почивки по пътя .. Вечерта пристигане в Будапеща – столицата на Унгария, впечатляваща с богата история и красива архитектура. Настаняване в хотел 3*. Нощувка.

2-ри ден:Будапеща-Прага

https://www.dinita-tours.com/files/tn/145561335685115.jpg

Закуска. Свободно време или по желание и срещу доплащане панорамна автобусна и пешеходна обиколка на Будапеща с местен екскурзовод: Парламента, крепостния хълм „Будавар” с Рибарските кули с чудесна панорамна гледка към Дунав и Пеща; Цитаделата, изградена от Хабсбургите за защита на града; Площада на героите – ансамбъл от паметници в чест на 1000 години от Създаването на Унгария и др. По желание и срещу доплащане – едночасова разходка с кораб по р.Дунав с екскурзовод и нови впечатления от красивите сгради по брега на величествената река. След обед отпътуване и вечерта пристигане в Прага – всепризнатата красавица на Централна Европа. Настаняване в хотел 3*. Нощувка.

3-ти ден:

https://www.dinita-tours.com/files/tn/145561373648359.jpg

Закуска. Свободно време или по желание и срещу доплащане пешеходна обиколка на Прага с местен екскурзовод: Похорелец със Страховския манастир, Чернинския дворец и бароковата църква „Лорета” (отвън); Храдчани – Пражки храд, комплекс от дворци, църкви, базилики, кули и грандиозната готическа катедрала „Свети Вит”; Мала Страна с Кралския път по улица Нерудова покрай бароковата църква от ХVІІІ в. „Свети Николай”; Карлов мост с многобройните статуи и улични музиканти; Старе Место – стария градски площад с Кметството и световноизвестния часовник с апостолите от 14 век, издигнати в чест на придобития тогава статут на кралска резиденция. Свободно време или по желание и срещу доплащане разходка с корабче по река Вълтава. *. Нощувка.

4-ти ден:Прага-Дрезден

https://store.crs.bg/darytravel.com/img_tour/96/gallery/RYKZQUND.jpg

Закуска. Закуска. По желание и срещу доплащане еднодневен тур до Дрезден. Дрезден е красива немска туристическа дестинация, която няма как да не ви направи впечатление. Разположен на река Елба, този град предлага на своите посетители страхотни гледки, невероятна архитектура, възстановени сгради и паметници, които разкриват за величието на този район. Разглеждане на Дрезден – Цвингера, Фрауенкирхе, Замъка (по време на обиколката всички обекти се гледат отвън). Възможност за самостоятелно посещение на Дрезденската галерия (помещаваща се в Цвингера), една от най-богатите картинни галерии в света, съхраняваща картини на Рафаело, Тициан, Рубенс, Рембранд, Ван Дайк, Дюрер, Мурийо, Пусен и др. Посещение на Мол Дрезден. Нощувка в Прага.

5-ти ден-Прага-Виена

https://www.dinita-tours.com/files/tn/145561369458746.jpg

Закуска.Отпътуване за Виена.Свободно време или по желание и срещу доплащане панорамна автобусна и пешеходна обиколка на Виена с местен екскурзовод: автобусна панорама по булевард ”Рингщрасе” с правителствени сгради, паркове и паметници: двореца ”Хофбург”, резиденцията на Хабсбургите, Парламента със статуята на Атина Палада, Кметството, Виенската опера; двореца „Белведере” от ХVІІІ в.; къщата на Хундертвасер с необичайната си архитектура. Пешеходна обиколка в центъра на града: площад „Мария Терезия” с паметника на великата императрица, Музея за история на изкуството и Природонаучния музей; площад „Грабен” и статуята на чумата от ХVІІ в.; катедралата „Св.Стефан”. Свободно време за разходка по оживената улица „Кертнерщрасе”, за чаша виенско кафе и парче торта „Сахер’, за посещение на музеи или по желание и срещу доплащане посещение на двореца „Шьонбрун” с местен екскурзовод. Свободно време. Нощувка.

6-ти ден: Виена- Бургас

Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване за България.

7-ми ден: Пристигане в Бургас.    

Цената включва:

-> транспорт с лицензиран автобус;
-> пътни и гранични такси; паркинг;
-> 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Будапеща;
-> 3 нощувки със закуски в хотел 3* в Прага;
-> 1 нощувки със закуска в хотел 3* във Виена;
-> ;застраховка с покритие 2000 евро на лица до 64,99г
-> водач от агенцията по време на пътуването.

Цената НЕ включва доплащания за:

-> застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” с лимит 5 000 € за лица над 65.99 г. – 5лв .,
за лица 70-75 г. – 10 лв.; лица 85 и повече години не се застраховат;
-> единична стая – 150 лв.;

-> ползване на двойна седалка от един турист – 250 лв.;
-> автобусна и пешеходна обиколка в Будапеща с местен екскурзовод на български език – /15 €;
-> разходка с кораб по р.Дунав (Будапеща) – / 15 €;
-> пешеходна обиколка на Прага с местен екскурзовод на български език и слушалки – ./15 €;
-> разходка с корабче по р.Вълтава (Прага) – ./ 18 €;
-> автобусна и пешеходна обиколка на Виена с местен екскурзовод на български език – ./15€;
-> еднодневна екскурзия до Дрезден -25 € .

посещение на двореца „Шьонбрун“ с включена входна такса за „Гранд тур“, трансфер и паркинг – ./ 30 €; за деца до 12 г. – 50 лв./ 25 €;
-> „посещение на Цвингера-Дрезденската галерия-12 €;
-> градски такси -10€; -задължително се зплащат със пакета.

Допълнителна информация:

* Необходими документи: валиден документ за самоличност: международен паспорт или лична карта; за лицата под 18 г., пътуващи сами не придружени от родителите си или пътуващи с единия от тях – се изисква да се носят по време на пътуването и оригинал и копие на нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина и копие на акт за раждане.
* Записване и начин на плащане: внасяне на 30% от цената при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване, пълният комплект документи се предоставя след цялостното заплащане на услугите; доплащането се извършва най-късно до 14 дни преди датата на отпътуване;
Допълнителните мероприятия и услуги се заявяват от туриста при записване и се заплащат при доплащане на екскурзията – осъществяват се при минимум 25 туристи. Всички заявени мероприятия и услуги по време на екскурзията се заплащат в евро в случай, че могат да бъдат предоставени.
Настаняването по седалки в автобуса се осъществява според последователността на записване;
Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 40 пълноплащащи туристи;
Срок за уведомление от страна на агенцията за неосъществяване на пътуването поради несъбран минимален брой туристи – 7 дни преди датата на отпътуване;
* Застраховка „Отмяна на пътуване“ струва  от 1,5% до 2,7% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация и съгласно условията на ЗАД Евроинс. При отказ на екскурзията поради несъбран минимален брой туристи заплатената премия по тази застраховка не се възстановява.
* Няма допълнителни визови и санитарни изисквания;
* Унгария: парична единица – унгарски форинт: 1 лев = 142.357 HUF; градски транспорт: 350 HUF – еднопосочен билет, 1550 HUF – еднодневна карта; Музей за изящни изкуства (1600 HUF), Националната галерия (1000 HUF), Унгарския национален музей (1100 HUF), Зоологическата градина (2500 HUF);
Чехия: парична единица – чешка крона: 1 лев = 14.4414 CZS; градски транспорт: еднопосочен билет 40 CZK; за 24 часа – 80 CZK; Музей на Алфонс Муха (180 CZK);
Австрия: парична единица – евро: ; Природоисторически музей: 10 €; Музей на изящните изкуства: 15 €; Пратер: атракциите са от 5 до 30 €; Виенско колело: ;
*Германия-парична единица евро .

*Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата.

Свържете се с нас!

Ако имате въпроси или търсите предложения за екскурзия или почивка, не се притеснявайте да се свържете с нас! По телефон или чрез имейл – изборът е Ваш. А отговорността да Ви предложим идеалната почивка е наша!

Банкова сметка

УниКредит Булбанк
IBAN: BG56UNCR70001523442844
BIC: UNCRBGSF
ЛИОНС ТРАВЕЛ ЕООД

За превод от чужбина:
UniCredit Bulbank
IBAN: BG56UNCR70001523442844
BIC: UNCRBGSF
LIONS TRAVEL EOOD

Адрес

Бургас, ПК 8011
ж.к. Меден Рудник, срещу бл. 16

Телефон

+359 895 540 264
+359 887 498 597

Email

travel_lionsburgas@abv.bg

Защо да изберете

Лионс Травел?

Опит

Дългогодишен опит

Дестинации

Разнообразни дестинации

оферти

Добри оферти през цялата година