Екскурзия Виена – Прага

Цена: 720 лв.

Дати

02.11 - 07.11.2024г.

Времетраене

6 дни

Нощувки

5 нощувки

Транспорт

Автобус

Повече информация

БУДАПЕЩА – ВИЕНА – ПРАГА с възможност за разглеждане на ДРЕЗДЕН

ПРОГРАМА

14.05 – 19.05; 10 – 15.09; 02.11 – 07.11.2024г.


1 ден – Бургас – Будапеща

Отпътуване от Бургас 01,00ч. по маршрут София-ГКПП Калотина – Будапеща.Вечерта пристигане в Будапеща – един от най – красивите градове в Европа. Столицата на Унгария е разположена в Среднодунавската низина, на двата бряга на река Дунав. Основана сравнително скоро – в края на ХIХ век, когато се обединяват градовете Буда, Пеща и Обуда. Настаняване в хотел.Нощувка.

2 ден – Будапеща – Виена

Закуска.Отпътуване за австрийската столица Виена Панорамна обиколка на Виена с екскурзовод на български език: Ринга – булеварда, който обхожда историческия център на града, построен на мястото на средновековните крепостни сетни. Рингът е дълъг 6,5 км и на него се намират най-представителните сгради на Виена: Операта – изключително красива сграда, построена в стил френски ренесанс; Хофбург (отвън) – зимната резиденция на Хабсбургите в продължеине на 6 века; пл. Мария-Терезия с двете сгради близнаци – Музея на изящното изкуство и Музея по естествена история; Двореца Белведере, Парламента, Кметството, Университета, сградата на Виенската опера – По желание и срещу допълнително заплащане посещение на двореца и градините Шонбрун с местен екскурзовод на български език: дворецът е строен през ХVІІ-ХVІІІ в. по подобие на Версай, като лятна резиденция на императорското семейство. В огромната сграда има близо 1500 богато украсени и обзаведени стаи, които днес ни позволяват да се докоснем до живота и да усетим атмосферата на една отминала епоха. Отворени за посещение са 40 зали, богато украсени със златни орнаменти в стил рококо и ориенталски елементи, с оригинални подове и изящна мебелировка. От 1996 г. Дворецът, заедно с парка и зоологическата градина (най-старата в света), е включен в списъка на Юнеско за Световното културно и историческо наследство. Той е един от най-посещаваните туристически обекти във Виена. Свободно време за разходка по оживената улица „Кертнерщрасе”.Настаняване в хотел.Нощувка.

3 ден – Виена – Прага

Закуска. Отпътуване за чешката столица.Програма в Прага Храдчани – Пражки храд, комплекс от дворци, църкви, базилики, кули и грандиозната готическа катедрала „Свети Вит”; Мала Страна с Кралския път по улица Нерудова покрай бароковата църква от ХVІІІ в. „Свети Николай”; Карлов мост с многобройните статуи и улични музиканти; Старе Место – стария градски площад с Кметството и световноизвестния часовник с апостолите от 14 век, издигнати в чест на придобития тогава статут на кралска резиденция.Настаняване в хотел. Нощувка.

4 ден – Прага – Дрезден

Закуска. По желание еднодневна екскурзия до столицата на Саксония, известна като „Флоренция на Елба”- гр.Дрезден. Посещение на бароковия дворец „Цвингер”, прочут с Музея на порцелана, Оръжейния музей и една от най-богатите картинни галерии в света, известна с шедьовъра на Рафаело – „Сикстинската Мадона” .Връщане в Прага вечерта. Нощувка.

5 ден – Прага – Будапеща

Закуска.Отпътуване за Будапеща.Програма в града с местен екскурзовод– площада на героите – един от най-забележителните площади в унгарската столица, разположен в Пеща, в края на Андраши Авеню. В центъра на площада се издига мемориал със статуите на водачите на седемте племена, които основават Унгария през 9 век, както и други забележителни фигури от Унгарската история – крале и държавници; Националната галерия; хълма Замъка с Рибарските кули, откъдето се открива незабравима гледка към Парламента, мостовете над Дунав и голяма част от града; красивата готическа катедрала ”Св. Матияш” – наречена в чест на краля, който два пъти се венчава в нея и др. По желание разходка с корабче по река Дунав. Нощувка.

6 ден – Будапеща – Бургас

Закуска. Отпътуване за Бургас.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА

 • транспорт с лицензиран туристически автобус.
 • пътни и магистрални такси .
 • 2 нощувка със закуска в района на Будапеща в хотел 2/3* в двойни/тройни стаи;
 • 2 нощувки с 2 закуски в района на Прага в хотел 2/3* в двойни/тройни стаи
 • 1 нощувка със закуска във района на Виена
 • Лицензиран екскурзовод по време на пътуването.
 • Представител от агенцията
 • Цената е валидна за настаняване в двойни и тройни стаи.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА

 • разходка с корабче по река Дунав в Будапеща – 20,00 евро;
 • туристическа програма в Будапеща с местен екскурзовод-15 евро.
 • туристическа програма във Виена с местен екскурзовод-15 евро.
 • туристическа програма в Прага с екскурзовод на български език и слушалки – 20,00 евро;
 • еднодневна екскурзия до Дрезден– 45,00 евро;
 • двореца „Шьонбрун“ с включена входна такса, ползване на слушалки и местен екскурзовод – 30 евро.
 • входните такси на посещаваните обекти – /комплекса Цвингер /Галерията на Старите майстори – 15 включена входна такска евро /,
 • доплащане за единична стая – 100,00 евро
 • градска такса (city tax)
 • горивна такса.
 • Начин на плащане;

Депозит 30% от пакетната цена, доплащане до 20 дни преди отпътуване.

Екскурзията се провежда при минимум 40 записани туристи.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ;

 • Унгария: парична единица – унгарски форинт: 1 лев = 142.357 HUF;
 • Чехия: парична единица – чешка крона: 1 лев = 14.4414 CZS; градски
 • Германия – парична единица евро
 • Австрия – парична единица евро.

Свържете се с нас!

Ако имате въпроси или търсите предложения за екскурзия или почивка, не се притеснявайте да се свържете с нас! По телефон или чрез имейл – изборът е Ваш. А отговорността да Ви предложим идеалната почивка е наша!

Банкова сметка

УниКредит Булбанк
IBAN: BG56UNCR70001523442844
BIC: UNCRBGSF
ЛИОНС ТРАВЕЛ ЕООД

За превод от чужбина:
UniCredit Bulbank
IBAN: BG56UNCR70001523442844
BIC: UNCRBGSF
LIONS TRAVEL EOOD

Адрес

Бургас, ПК 8011
ж.к. Меден Рудник, срещу бл. 24

Телефон

+359 895 540 264
+359 887 498 597