Екскурзия до Хърватска и Словения

Цена: 580 лв.

Дати

19.04 - 24.04.2024г.

Времетраене

5 дни

Нощувки

3

Транспорт

Автобус

Повече информация

ЕКСКУРЗИЯ ДО СЛОВЕНИЯ И ХЪРВАТИЯ

ЗАГРЕБ – ПЛИТВИЧКИ ЕЗЕРА, ПЕЩЕРАТА „ПОСТОЙНА ЯМА“, ЗАМЪКА ПРЕДЯМА, ЛЮБЛЯНА

19.04 – 24.04.2024г.

5 дни, 3 нощувки.

Цена от Бургас – 580 лв.

Програма

1 ден – Отпътуване от Бургас ул.Булаир в 23.00ч. по маршрут София – Белград – Загреб. Преминаване на ГКПП Калотина. Транзитно пътуване през територията на Р. Сърбия. Нощен преход.

2 ден – Пристигане  в Загреб около обяд. Туристическа програма на български език. Загреб е град с уникална атмосфера, със свой собствен дух. Той е построен с предварително планирана архитектура между две средновековни селища: Каптол и Градец, с много паркове, обкръжаващи го под формата на подкова и е прекрасен пример за идеалния град на 19 век. Разглежда се централния площад Бан Йосип Йелачич, стария Градец с църквата Св. Марк, Катедралата на Каптол до колоритния пазар Долац. Настаняване в хотел в района на гр.Загреб..Свободно време.Нощувка.

3 ден Словения

Загреб – Замъка Предяма – Пещерата Постойна яма – Любляна.

Закуска. *По желание и срещу доплащане природния феномен пещерата “Постойна яма”. Пещерата Постойна се смята за истинско чудо на природата и е част от забележителностите, които са в списъка на световното наследство на ЮНЕСКО (UNESCO). Със своите над 20 километра в плетеница от пасажи, галерии и зали, тя е една от най-големите и най-посещавани пещери в Европа – около 30 млн. посетители от 1818 година до сега. Преходът в Пещерата се извършва посредством електрическо влакче . Атрактивното осветление допълнително засилва усещането за пътешествие към центъра на земята, което ни води милиони години назад. Всички видове пещерни образувания могат да бъдат видени по цялото протежение на пещерата. Пешеходния маршрут минава през допълнително изградени бетонни мостове и се спуска спираловидно надолу. Символът на пещерата е сталгмитът Брилиант. Най-известния представител на животинския свят в пещерата е протеят (Proteus anguinus), наричан още човешка рибка, заради почти розовия си цвят, близък до цвета на човешката кожа. Той е най-голямото пещерно земноводно. В огромна пропаст буйно се носи река Пивка, която всъщност е кръстена на създателят на пещерата.

Продължаваме към замъка Предяма. Замъкът Предяма с право може да бъде наречен най-красивият ренесансов замък в цяла Словения. Той се намира близо до град Постойна. В продължение на стотици години замъкът сякаш е кацнал гордо на скала, и се извисява на височина от сто метра. Замъкът Предяма е построен като непревземаема крепост, в която никой да не може да проникне. Замъкът е построен през 1583 година от семейство Кобензл.Зад замъка се намира старинна пещера. Символът му е непокорният рицар Еразъм от Предяма. След Втората Световна война замъкът е бил национализиран и днес се използва като музей, представящ начина на живот на средновековните аристократи. В замъка могат да се видят стаите, в които са живеели собствениците му, както и стаите на прислугата, а също така старинният параклис и затворът на замъка. В него има колекция от старинни оръжия и ценни картини от различни исторически периоди. Отправяме се към град Любляна. Кратка разходка из очарователната столица на Словения – един красив, миниатюрен град разположен от двете страни на реката Любляница – Тройният мост, паметника на поета Прешерн, загледан завинаги в прозореца на своята неосъществена любов… Кога ще излетят крилатите змейове пазители на едноименния мост? Мястото, на което може да срещнем най-много дракони, защото тези митични същества са символ на столицата. Отпътуване за хотела. Нощувка.

4 ден – Хърватия

Загреб – Плитвички езера

Закуска. Отпътуване за „Плитвички Езера“ . Пристигане на територията на Парка .  Национален Парк „Плитвички Езера“ е  най-красивия и известен хърватски национален парк, включен в списъка на ЮНЕСКО. Един от най-красивите паркове в света представлява комплекс от 16 красиви, малки и големи кристални синьо-зелени езера, които преливат едно в друго чрез пенести водоскоци и водопади … Наред с езерата, в непосредствена близост до каскадите, са направени малки горски пътеки и дървени мостове, а с лодка гостите могат да прекосят най-голямото езеро Koзяk. Системата условно се разделя на: Горни езера и Долни езера. Най-високо над морското равнище е „Прошанското езеро“ (639 метра), а най-ниско е „Новаковица брод“ (503 метра). Горните езера са свързани с множество красиви водопади. Намират се в доломитската долина и са заобиколени от гъста гора. Долните езера са заобиколени само от храсти и лежат върху варовити скали. Те са по-малки и по-плитки. “.  Националният парк Плитвички езера се посещава от около един милион посетители годишно и също така благодарение на своята красота. Цялата каскада се обхожда за около 5-6 часа – с помощта на туристически влакчета, корабчета, но при всички случаи има пешеходни преходи. Има и съкратени варианти за 2 часа. Горе-долу по средата на обхода на брега на голямото езеро Козяк има място за отмора и почивка – сенчести поляни, димящи скари, напитки. В началната точка на маршрута също има заведения и място за отмора и релаксация. Езерата се разглеждат с панорамно влакче или корабче, както и парка може да се разгледа пешеходно. Препоръчват се удобни ниски обувки. Връщане в хотела. Свободно време за почивка и разходка. Нощувка.

5 ден – Загреб – България

Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в Бургас късно вечерта.

 ЦЕНА от Бургас – 580 ЛВ

Цената включва

 • Транспорт с лицензиран автобус за международни превози
 • 3 нощувки със закуски в хотел 3* в района на Загреб
 • Медицинска застраховка „Помощ при пътува в чужбина” за лица до 65г.
 • пътни, гранични такси, чек пойнт където има ;
 • пешеходна обиколка на Загреб.
 • Екскурзия до Плитвички езера / без включена входна такса /
 • Екскурзоводско обслужване по време на пътуването и престоя

 Цената НЕ включва:

 • входни такси за музеи и забележителности, билети за градски транспорт и лични разходи;
 • доплащане за единична стая – 30 евро на ден ;
 • целодневна екскурзия до Словения с посещение на пещерата Постойна яма и замъка Предяма (без включени входни такси) – 17 евро – провежда се при минимум 25 туристи – Заплаща се в България.
 • Туристическа такса – 2 евро на ден. / доплаща се от България
 • доплащане за медицинска застраховка за пътуване в чужбина за лица от 65г. – 70 г. – 10лв / от  70-85 год. – 14.00 лв.; лица 86 и повече години не се застраховат;

ВХОДНИ ТАКСИ :

 • Плитвички езера – 25 евро /Деца до 18г -7,50 евро.-/ за дати през Април, Май и Октомври /  За месеци /юни и септември – възрастни – 40евро, деца до 18 год. -16 евро.–  заявява се и се заплаща от България.
 • Входна такса за замъка Предяма – 17.50 възрастен деца до 15г – 10.50 евро.
 • Входна такса за пещерата Постойна – 28.50 евро възрастен деца до 15г – 17.10 евро.

 Забележка: Екскурзията е натоварена !!!Не се препоръчва за трудно подвижни хора.

ВХОДНИТЕ ТАКСИ СА АКТУАЛНИ КЪМ КЪМ МЕСЕЦ.12.2023г..ВЪЗМОЖНА Е ПРОМЯНА!

 • ВАЖНО;ЦЕНАТА Е ВАЛИДНА ПРИ ГРУПА ОТ 45 ТУРИСТИ.

Свържете се с нас!

Ако имате въпроси или търсите предложения за екскурзия или почивка, не се притеснявайте да се свържете с нас! По телефон или чрез имейл – изборът е Ваш. А отговорността да Ви предложим идеалната почивка е наша!

Банкова сметка

УниКредит Булбанк
IBAN: BG56UNCR70001523442844
BIC: UNCRBGSF
ЛИОНС ТРАВЕЛ ЕООД

За превод от чужбина:
UniCredit Bulbank
IBAN: BG56UNCR70001523442844
BIC: UNCRBGSF
LIONS TRAVEL EOOD

Адрес

Бургас, ПК 8011
ж.к. Меден Рудник, срещу бл. 24

Телефон

+359 895 540 264
+359 887 498 597