Екскурзия до Сърбия – Парачин, манастири Раваница и Манасия

Цена: 260 лв.

Дати

24.07 - 26.07; 04.09 - 06.09.2020г.

Времетраене

3 дни

Нощувки

2 нощувки

Транспорт

автобус

Повече информация

Сърбия – Парачин

Ниш, Парачин, манастир Раваница*, манастир Манасия* 

Цена: 260 лева
Продължителност: 3 дни / 2 нощувки
Включен пансион: 2 закуски, 2 вечери
Хотел по програмата:  3* 

24.07 – 26.07; 04.09 – 06.09.2020г.

1-ДЕН. БУРГАС – НИШ – ПАРАЧИН.
Отпътуване от Бургас в 01.00 часа от ул.Булаир с/у хим. Пътуване по маршрут: София-ГКПП Калотина-Пирот-Ниш. Преди обяд пристигане в Ниш. Пешеходна обиколка в центъра на града: площадът на Освобождението, в центъра на който е Паметникът на освободителите на града, издигнат през 1936 г., сградата на Кметството, построена за седалище на Народната банка, Националният театър, Крепостта от 18 век, на мястото на която се е намирало първото римско укрепление под името Найсус, дворецът “Бановина”, построен през 1886 г. като административна сграда и полицейски участък, а днес е седалище на Нишкия университет. Кратко свободно време. Продължаване по маршрута за Парачин – тих и спокоен град в Поморавски окръг, разположен е в долината на река Велика Морава. Настаняване в хотел 3  *.  Свободно време. Вечеря. Нощувка.

2-ДЕН.ПАРАЧИН – МАНАСТИР РАВАНИЦА* – МАНАСТИР МАНАСИЯ*.
Закуска. Свободно време или по желание екскурзия до манастирите Раваница и Манасия.
Раваница е средновековен манастир в Източна Сърбия. Според легендата e построен от Св. Княз Лазар, загинал в битката на Косово поле на 28 юни 1389 год. Нетленните мощи на Светия княз се съхраняват в главната манастирска църква „Възнесение Господне”, строена между 1375 – 1377 год. Фреските са от същия период, няколко години преди битката на Косово поле. Манастира е ограден с яка крепостна стена, укрепена с кули – някога 7 на брой но днес са оцелели 4. Освен нетленните мощи на княз Лазар, притвора на манастирската църква съхранява мощите и на големия светец Св. Ромил Бдински. Посещение на манастира.
Манастир Манасия се намира в близост до град Деспотовац, в Поморавски окръг на река Ресава. Основан от деспот Стефан Лазаревич между 1407 и 1418 г. Укрепен и опасан с крепостни стени с 11 на брой отбранителни кули. Тук Константин Костенечки, когото турското нашествие кара да търси покровителството на сръбския кралски двор, създава известната Моравска старобългарска книжовна школа, поради което е наречен от сърбите „Константин Философ”. Манастирският комплекс, посветен на потомъка на давидовия род Манасия, включва църквата „Света Троица“, една голяма магерница и манастирски сгради с килии за монасите. Посещение на манастира.
Връщане в хотела в Парачин. Вечеря . Нощувка.

3-ДЕН ТРЕТИ.ПАРАЧИН – БЪЛГАРИЯ.
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в съответните градове след обяд и вечерта.
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

 • 2 нощувки, 2 закуски в хотел  3* разположен в идеалния център на Парачин
 • 1 празнична вечеря с жива музика и включена неограничена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки в ресторанта на хотела
 • 1 стандартна вечеря (без включени напитки) в ресторанта на хотела
 • транспорт с туристически автобус 3*
 • водач от фирмата организатор
 • групова медицинска застраховка с асистънс с покритие 2000 евро

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • входни такси и билети за забележителности
 • екскурзия до манастирите Раваница и Манасия – 20 лева (при група минимум 25 души)
 • доплащане към медицинската застраховка за хора от 65 до 75г. –4 лв.. Туристи над 75г. не се застраховат.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

 • Необходими документи: лична карта или задграничен паспорт. За дете под 18 години непридружавано от единият или от двамата си родители е необходимо нотариално заверено родителско разрешение /копие и оригинал/ и задграничен паспорт.
 • Без визови, медицински и санитарни изисквания за посещаваните страни.
 • Срок за записване: до запълване на свободните места.
 • Начин на плащане: аванс в размер на 50 лева на човек при записване, доплащане до 20 дни преди датата на отпътуване.
 • За програми в които не са упоменати хотелите , в които ще бъдете настанени, имената ще бъдат обявени 10 дни преди датата на отпътуване.
 • Настаняването по седалки в автобуса се осъществява според последователността на записване.
 • Агенцията си запазва правото за промени в последователността на изпълнение на програмата.
 • Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключването на застраховка „Отмяна на пътуване“ в ЗАД“ ЕВРОИНС“ Застраховката е доброволна и се сключва в деня на записване за дадена екскурзия. Рисковете които се покриват са: смърт вследствие злополука; разходи за отмяна на пътуването; разходи за съкращаване или прекъсване на пътуването; разходи за закъснение или отмяна на самолетен полет. *Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзията.
 • Необходим минимален брой за осъществяване на пътуването е 45 туристи. Пътуването е възможно да се осъществи и при по-малък брой туристи с направата на необходимата корекция в цена на пакета според наличните записани туристи и след предварително дадено съгласие от тяхна страна.
 • Срок за уведомление за недостигнат минимален брой туристи и, че пътуването няма да се осъществи – 5 дни преди датата на отпътуване.

С ТРЪГВАНЕ ОТ:

 • Бургас – 260 лв.
 • Айтос и Карнобат – 255 лв.
 • Ст. Загора – 240 лв.
 • Пловдив – 230 лв.
 • София – 220 лв.

Свържете се с нас!

Ако имате въпроси или търсите предложения за екскурзия или почивка, не се притеснявайте да се свържете с нас! По телефон или чрез имейл – изборът е Ваш. А отговорността да Ви предложим идеалната почивка е наша!

Банкова сметка

УниКредит Булбанк
IBAN: BG56UNCR70001523442844
BIC: UNCRBGSF
ЛИОНС ТРАВЕЛ ЕООД

За превод от чужбина:
UniCredit Bulbank
IBAN: BG56UNCR70001523442844
BIC: UNCRBGSF
LIONS TRAVEL EOOD

Адрес

Бургас, ПК 8011
ж.к. Меден Рудник, срещу бл. 16

Телефон

+359 895 540 264
+359 887 498 597

Email

travel_lionsburgas@abv.bg

Защо да изберете

Лионс Травел?

Опит

Дългогодишен опит

Дестинации

Разнообразни дестинации

оферти

Добри оферти през цялата година