Екскурзия до Анкара, Кападокия, Аванос, Юргюп, Коня и Ескишехир

Цена: 660 лв.

Дати

01.05 - 05.05; 01.06 - 06.06; 17.09 - 22.09; 30.10 - 03.11;2024г

Времетраене

6 дни

Нощувки

5 нощувки

Транспорт

Автобус

Повече информация

Кападокия – земята на феномените и скалните чудеса

Бургас – Анкара – Кападокия – Аванос – Юргюп – Коня – Ескишехир – Бургас

дата: 01.05 – 05.05; 01.06 – 06.06; 17.09 – 22.09; 30.10 – 03.11;2024г

5 нощувки със 5 закуски и 5 вечери – 660 лв.

1 ден – Бургас – Анкара

Отпътуване в 04.30ч от Бургас ул.Булаир по маршрут Бургас – М.Търново – транзитно преминаване през Истанбул за Анкара. Пристигане в Анкара вечерта. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка. /1/

2 ден – Анкара – Кападокия

http://images.romanticholidaysbg.com/images/hotel_images/c-fakepath-hot-air-ballons-828967-1280.jpg?w=519&h=372

Закуска. Туристическа програма в столицата на Турция:

Музея на Анадолските цивилизации, мавзолея на Ататюрк, Анкарската крепост. Отпътуване за Кападокия. По пътя разглеждане и фото-пауза при второто по големина в света Тюз гьолу (Соленото езеро), разположено на 905 м н.в. Пристигане в Кападокия. Настаняване в хотела. Вечеря. По желание: Традиционна турска вечер в подземния ресторант „Яшар баба” с богата фолклорна прорама (салати, мезета, ядки и напитки без ограничение). Нощувка. /2/

3 ден – Кападокия – Юргюп – Аванос – Гьореме

За ентусиастите – 05:30 сутринта, преди закуска, по изгрев слънце – полет с балон над прелестния лунен пейзаж на Кападокия – преживяване, което не подлежи на описание с думи. Продължава около 45 – 50 минути. Връщане в хотела. Закуска. Разглеждане на забележителните туристически обекти на Кападокия, разположен в триъгълника: Невшехир, Аванос и Юргюп. Откритият музей Гьореме – най известното и посещавано монашеско селище в района на Кападокия, в което са запазени повече от 30 църкви от 9 до 11 век с оригинални стенописи; скалната крепост Учхисар; Долината на гълъбите (някога тук са живели гълъби в скалите,обучавани да разнасят писма – основен начин на комуникация в древността).

Разходка в една от най-красивите долини в региона – Зелве със запазен манастирски комплекс и множество църкви, изсечени направо в скалите. Долината Зелве е разположена в района на Пашабаа нарича се още Долината на Приказните комини. Известна е и като Долината на монасите заради килиите, открити във варовиковите кули. Необикновената форма на каменните образувания прави долината странна и изключително интересна. Разходка в градчето Аванос, древната Ванеса, живописно разположено на двата бряга на най-дългата река в Турция Казъл ърмак (Червената река). Посещение на центрове за производство на килими, грънци и оникс и винарска изба с дегустация на прочутите кападокийски вина.

По желание:

 • Посещение на автентичен ритуал Сема в Керван Сарай.
 • Автентичния ритуал на танцуващите дервиши „СЕМА” в
 • Керван Сарай с продължителност ок. 1:30 мин.
 • Суфите или дервишите – наричат ги „Мистиците на Исляма”. Безспорно най-известен дервиш е Мевляна Джелаледин Руми-един от най тачените суфи–мистици и най-четените суфи–поети в света.Орденът на Мевляна изповядва една от най-либералните форми на исляма, базирана на неоплатонизма,идеите му са повлияни от най големите интелектуалци от Шекспир до Андерсен.През 2008-а година бе обявена под егидата на ЮНЕСКО за посветена на паметта и мъдростта му, съдържаща послание за мир и толерантност в света.
 • Връщане в хотела.Вечеря. Нощувка./3/

4 ден – Кападокия – Коня

Закуска. Отпътуване за подземния град Каймаклъ – един от най-добре запазените и пригодени за посещения градове в Кападокия (подземните градове в Кападокия са над 30. Там изцяло под земята са прокопани десетки километри галерии, построени още преди 4000 години от хетите, стигащи понякога до 20 етажа надолу в земните недра. Те са служели за всичко, с което трябва да разполага един град – резервоари за вода, складове за жито, мелници, обори, жилищни помещения. Според някои историци, в кападокийските скални обители и подземни градове са живели до 80 хил. жители. Отпътуване за Коня – града на Танцуващите дервиши. Пешеходна туристическа програма. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка. /4/

5 ден – Коня – Ескишехир

Закуска. Отпътуване за Ескишехир – модерен град с четвъртия по големина университет в света с почти 2 милиона студенти. Обзорна обиколка. Разглеждане /без включени такси/ на стария град и етнографския комплекс „Одунпазаръ“, парк „Сазова“ с впечатляващ приказен замък. Родният град на Настрадин Ходжа известен с невероятното си чуство за хумор, станал известен и е част от турския фолклор и култура.Н астаняване в хотел. Вечеря. Нощувка. /5/

6 ден – Ескишехир – Бургас

Закуска Отпътуване за България. Пристигане в Бургас вечерта.

 

Отпътуване от:На човек в двойна / тройна стая/Единична стаяДете до 12 г. с 2-ма възрастни в стая
Бургас660 лв898 лв638 лв


Пакетната цена е в лева и включва:

 • Транспорт с лицензиран туристически автобус
 • 5 нощувки със 5 закуски и 5 вечери:
 • (1 в Анкара , 2 в Кападокия, 1 в Коня-1 в Ескишехир)
 • Туристическа програма в Анкара,  Кападокия,Коня-  Ескишехир.
 • Пълно екскурзоводско обслужване от лицензиран местен екскурзовод на български език.
 • Представител на Туроператора
 • Медицинска застраховка с покритие 5000 евро на лица до 64,99г (доплащане за лица над 65г. – 10 лв)лица на 85 г.не се застраховат.

Цената не включва:

 • Входни такси на местата за посещение:
 • Музея на анатолийските цивилизации /Анкара/– 45 TRL
 • Скалните църкви в Гьореме – 125 TRL
 • Крепостта Ючхисар –50 TRL
 • Подземен град Каймаклъ– 75 TRL
 • Долината на Зелве – 50 TRL
 • Допълнителни мероприятия (по желание):
 • Полет с балон – 170 евро/включва: трансфер, лека закуска, кафе, чай, едночасов полет, чаша шампанско и сертификат (кошовете на балоните са големи, с висок параван, стабилни и комфортни за спокоен полет над Кападокия; разделени са на 4 секции за по 6 туристи; екип от 10 професионалисти се грижат за приятното Ви изживяване; гледките са впечатляващи)
 • Автентичния ритуал на танцуващите дервиши „СЕМА” –  30
 • евро.
 • Традиционна турска вечер / посещение на подземен ресторант в Кападокия –: автобусен трансфер, напитки неограничено и мезе към тях, богата фолклорна и забавна програма и ориенталски танцьорки.    – 35евро.

Необходими документи;валиден задграничен паспорт,за лица под 18 г.нотариално заверен документ от родителите.

Начин на плащане;

 • 30% депозит при записване и доплащане 10 дни преди отпътуване.

Допълнитерна информация;

 • Последователността на посещаваните обекти в Кападокия се определя от лицензирания турски екскурзовод, който ще придружава групата. Всички допълнителни мероприятия се заявяват и заплащат предварително в България. На място се заплащат входовете за съответните обекти в турски лири.
 • За провеждане на допълнителните екскурии е необходим минимален брой 20 записани туристи.
 • При заплатен допълнителен тур, но неявяване в определеното време и място за започване на тура сумата не се възстановява.
 • Минимален брой за осъществяване на пътуването – 40 туристи.
 • Срок за уведомление от страна на агенцията за неосъществяване на пътуването – поради несъбран брой туристи – 7 дни преди датата

ВАЖНО;МУЗЕЙНЕТЕ ТАКСИ И ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ СА КЪМ МОМЕНТА. ВЪЗМОЖНА Е ПРОМЯНА В ЦЕНИТЕ!

Свържете се с нас!

Ако имате въпроси или търсите предложения за екскурзия или почивка, не се притеснявайте да се свържете с нас! По телефон или чрез имейл – изборът е Ваш. А отговорността да Ви предложим идеалната почивка е наша!

Банкова сметка

УниКредит Булбанк
IBAN: BG56UNCR70001523442844
BIC: UNCRBGSF
ЛИОНС ТРАВЕЛ ЕООД

За превод от чужбина:
UniCredit Bulbank
IBAN: BG56UNCR70001523442844
BIC: UNCRBGSF
LIONS TRAVEL EOOD

Адрес

Бургас, ПК 8011
ж.к. Меден Рудник, срещу бл. 24

Телефон

+359 895 540 264
+359 887 498 597