ЕДИН РАЗЛИЧЕН ИСТАНБУЛ И ЦЪРКВАТА НА ПЪРВО ЧИСЛО

Цена: 245 лв.

Дати

31.03 - 02.04.2023

Времетраене

3 дни

Нощувки

2 нощувки

Транспорт

Автобус

Повече информация

ЕДИН РАЗЛИЧЕН ИСТАНБУЛ И ЦЪРКВАТА НА ПЪРВО ЧИСЛО

Ако човек има право само на един поглед към света, той трябва да погледне Истанбул.“ – Алфонс дьо Ламартин

3 дни – 2 нощувки

Дата: 31.03 – 02.04.2023

1-ви ден: Отпътуване от Бургас в 01.00 ч.от ул.Булаир срещу хим.чистене.Преминаване на граничните пунктове.

Пристигане в Истанбул сутринта. Настаняване в хотел 3* (Aко има свободни стаи в момента на пристигане, гостите се настаняват веднага, ако няма свободни стаи, настаняването става след 14.00 ч). Кратка почивка.По желание екскурзия до Принцови острови. Отпътуване към пристанище Кабаташ, намиращо се в европейската част на Истанбул. Предстои ни пътуване с ферибот до архипелага Принцови острови. Посещение на Буюкада – най-големият от деветте острова. След екскурзоводската беседа ще имате възможността да се включите в обиколка на острова с файтон или колело или да изпиете по чаша ароматно кафе в някое от местните заведения. Връщане в хотела. По желание –Вечеря в турски ресторант Гар Мюзик Хол.Куверта включва вечеря, програма и неограничена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки. Нощувка.

2-ри ден

Закуска.08.30.ч. Посещение на църквата на Първо число.Храма е посветен на Дева Мария.Посещава се от хиляди хора от цял свят ,за да вземат своите ключета на желанията.Ключетата се продават в храма срещу символична сума.За да се сбъдне желанието,трябва да се отключи поне една от многото иконите,заключени в стъклени кутии,които ги предпазват от увреждане.Отключването е символично.Според поверието ,след като желането се сбъдне вярващите трябва да се върнат,за да благодарят на Дева Мария,да оставят ключа, и да почерпят със сладко богомолците в храма.Преминаване в Азиатския бряг с посещение на разкошната лятна резиденция Бейлербеи и ловната султанска резиденция. Двореца Кючуксу, расположена в близост до живописната река Гьоксу, около която са наредени многобройни кафенета и ресторанти. разходка по толератния и цветен район Кузгунджук,   любимо място за артисти, художници и музиканти. Фотопауза на брега на Босфора в района Юскюдар, в близост до Кулата на девойката, откъдето се открива прекрасна гледка на кулата, на Европейския бряг, историческия център, залива Златен рог. Връщане в хотела.Нощувка.

3-ти ден : Закуска.Освобождаване на хотела. Посещение на българската църква „ Св, Стефан“, расположена на брега на залива Златен рог. Свободно време за кафе в живописния район Балат- цветни къщи, кафенета и стъпала. Рамо до рамо в Балат са построени синагоги, арменски, гръцки църкви и джамии. Продължаваме за фабриката и магазин на фирма „KOSKA“-лидер в производството на баклави ,локуми ,халва и др.В магазина ви очаква и почерка. Посещение на OUTLET VIA PORT VENEZIA.Освен удоволстието от покупките в магазините известните марки ,ще имате възможност да изпиете и чаша италианско кафе ,ще видите площада Сан Марко, може да си направите и разходка с гондола все едно ,че сте по Канале Гранде.В мола има и хипермаркет от веригата Карфур.След обяд отпътуване за Бургас.По възможност спирка в Лозенград за последни покупки.

ЦЕНА: 245 ЛВ.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА

 • Транспорт с автобус с лицензиран автобус;
 • 2 нощувки със закуски в хотел 3*;
 • Пътни и гранични такси
 • Бонус –посещение на църквата на първо число.
 • Бонус посещение на „OUTLET VIA PORT VENEZIA“.
 • Бонус покещение на магазин“ KOSKA“
 • Бонус посещение на желязната църква-„Св.Стефан“
 • Бонус-посещение на цветния квартал“ Балат“.
 • Застраховка помощ при пътуване за лица до 64,99г с покритие 5000 евро.
 • Водач от агенцията.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА

 • Полудневна екскурзия Европа-Азия-20 евро
 • Входен билет за двореца Бейлербеи -15 евро.
 • Входен билет за двореца Кючуксу-10 евро.
 • Куверта за местно атракционно заведение-Гар Мюзик Хол-30 евро.
 • Екскурзия до принцови със включен билет за ферибот-25 евро..

Възможна промяна на някои музейни такси!

ФИРМАТА СИ ЗАПАЗВА ПРАВОТО ДА ПРОМЕНЯ ПОСЛЕДОВАТЕЛНОСТТА НА ДОПЪЛНИТЕЛНИТЕ ЕКСКУРЗИИ ПО ПРОГРАМАТА!!!

Свържете се с нас!

Ако имате въпроси или търсите предложения за екскурзия или почивка, не се притеснявайте да се свържете с нас! По телефон или чрез имейл – изборът е Ваш. А отговорността да Ви предложим идеалната почивка е наша!

Банкова сметка

УниКредит Булбанк
IBAN: BG56UNCR70001523442844
BIC: UNCRBGSF
ЛИОНС ТРАВЕЛ ЕООД

За превод от чужбина:
UniCredit Bulbank
IBAN: BG56UNCR70001523442844
BIC: UNCRBGSF
LIONS TRAVEL EOOD

Адрес

Бургас, ПК 8011
ж.к. Меден Рудник, срещу бл. 16

Телефон

+359 895 540 264
+359 887 498 597

Email

travel_lionsburgas@abv.bg