Фестивал на лалето в Истанбул, екскурзия

Цена: 245 лв.

Дати

11.04 - 14.04.2024г.

Времетраене

3 дни

Нощувки

2 нощувки

Транспорт

Автобус

Повече информация

ИСТАНБУЛ – ГРАДЪТ НА СПИРАЩИТЕ ДЪХА ГЛЕДКИ, КЪДЕТО ЕВРОПА СРЕЩА АЗИЯ

ФЕСТИВАЛ НА ЛАЛЕТО В ИСТАНБУЛ 

11.04 – 14.04.2024г.

/3 дни, 2 нощувки със закуски/

Цена от Бургас – 245 лв.

1-ви ден: Отпътуване от Бургас в 23.00 ч. от ул. Булаир срещу хим. чистене. Нощно преминаване на граничните пунктове.

2-ри ден : Пристигане в Истанбул сутринта. Настаняване в хотел 3* (Aко има свободни стаи в момента на пристигане, гостите се настаняват веднага, ако няма свободни стаи, настаняването става след 14.00 ч). Кратка почивка. По желание (срещу доплащане) пешеходна обиколка в историческият център на Истанбул, като по време на тази обиколка, ще видите – Истанбулският университет, Площада с гълъбите – Баязит с джамията Баязит, Покрития пазар Капалъ Чаршъ, Колоната на Константин, Синята джамия (само отвън), площад „Хиподрума” с трите обелиска и джамията (византийска базилика) „Св. София” (само отвън). Връщане в хотела. Свободно време.

По желание (срещу доплащане) вечерна обиколка с посещение на най-голямата джамия в Турция – Чамлъджа и МОЛ WATERGARDEN İSTANBUL. Отпътуване за Азиатската част на града с преминаване по първият мост над пролива Босфор, където се посещава Буюук Чамлъджа Джамия, след което се продължава към МОЛ WATERGARDEN İSTANBUL – със светлинното шоу на пеещите фонтани. Изключителна хореография на вода, светлина, лазерни ефекти и музикално шоу. Свободно време за вечеря в многото заведения за хранене с различна кухня. Вечерта връщане в хотела. Нощувка.

3-ти ден : Закуска. По желание (срещу доплащане) разходка с корабче по „Босфора“ с посещение на Парк Емиргян. Мястото където всяка година се провежда ФЕСТИВАЛ НА ЛАЛЕТА – една пъстра, цветна феерия.

По време на тази разходка, ще чуете пленителният разказ на екскурзовода за красивият султански дворец „Долма бахче“, за най-скъпият хотел „Чираан Палас“, който е бивша султанска резиденция, за кварталът „Ортакьой“ – любимо място на истанбулските младежи с красивата изящна джамия, за крепостите „Румели Хисар“ и „Анадолу хисар“. Корабът, ще спре в близост до входа на най-красивият парк на Истанбул – Емиргян, където ще имаме свободно време, за да се разходим и снимаме с най-различни фигури от лалета. След това, ще продължим разходката ни с кораба покрай Азиатският бряг на Босфора, където за любителите на турските сериали, ще голяма част от къщите, в които се снимат, също така, ще видим Кючук су касръ, Военното училище Кулели, най-красивият летен султански дворец „Бейлербей“, Кулата на девицата и др. Връщане в хотела. Свободно време.

По желание (срещу доплащане) трансфер до МОЛ Аква Флория и Истанбул Аквариум – Освен множеството магазини, в аквариума, може да се видят над 17000 вида обитатели на морската флора и фауна.

По желание:

Вечеря на кораб по Босфора (куверта включва трансфер, вечеря, програма и неограничена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки),

или вечеря в ресторант „Гар Казино“ – с богата турска шоу програма и неограничено количество алкохолни и безалкохолни напитки местно производство. Нощувка.

4-ти ден: Закуска. Посещение на Българската желязна църква Св.Стефан. Посещение на цветения квартал Балат – стар еврейски квартал, който отново впечатлява със своята пъстрота. Продължаваме за фабриката и магазин на фирма „KOSKA“ – лидер в производството на баклави, локуми, халва и др. В магазина ви очаква и почерпка. Посещение на OUTLET VIA PORT VENEZIA. Освен удоволстието от покупките в магазините известните марки, ще имате възможност да изпиете и чаша италианско кафе, ще видите площада Сан Марко, може да си направите и разходка с гондола все едно, че сте по Канале Гранде. В мола има и хипермаркет от веригата Мигрос. След обяд отпътуване за Бургас. Спирка в Лозенград за последни покупки.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА

 • Транспорт с лицензиран автобус 3*
 • 2 нощувки със закуски в хотел 3* в Истанбул
 • Медицинска застраховка
 • Бонус посещение на желязната църква Св.Стефан
 • Бонус посещение на квартал Балат
 • Бонус посещение на магазин Коска
 • Бонус посещени на OUTLET VIA PORT VENEZIA
 • Спирка в Лозенград
 • Представител на туристическата агенция

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА

Допълнителни екскурзии:

 • Пешеходна обиколка на историческият център на Истанбул с местен екскурзовод – 15евро, за дете до 10 г. – 10eвро;
 • Трансфер до МОЛ Аква Флория – 10евро, за дете до 10 г. – 8 евро
 • Не включва билет за Аквариума – 650 ТЛ, като той се заплаща се на място, за деца до 12 г. – 600 ТЛ;
 • Разходка с корабче по Босфора с посещение на парк Емиргян – 25евро, за дете до 10 г. – 20евро;
 • Вечерна автобусна разходка с посещение на джамията Чамлъджа и МОЛ WATERGARDEN İSTANBUL – 25 евро;
 • Куверт за вечеря на яхта по Босфора с шоу програма, трансфер до пристанището и неограничено количество на алкохолни и безалкохолни напитки местно производство – 45 евро, за дете до 10 г. – 30евро;
 • Куверт за турски ресторант Гар Мюзик – 35 евро,за дете до 10г. – 25 евро.

Свържете се с нас!

Ако имате въпроси или търсите предложения за екскурзия или почивка, не се притеснявайте да се свържете с нас! По телефон или чрез имейл – изборът е Ваш. А отговорността да Ви предложим идеалната почивка е наша!

Банкова сметка

УниКредит Булбанк
IBAN: BG56UNCR70001523442844
BIC: UNCRBGSF
ЛИОНС ТРАВЕЛ ЕООД

За превод от чужбина:
UniCredit Bulbank
IBAN: BG56UNCR70001523442844
BIC: UNCRBGSF
LIONS TRAVEL EOOD

Адрес

Бургас, ПК 8011
ж.к. Меден Рудник, срещу бл. 24

Телефон

+359 895 540 264
+359 887 498 597